MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, Görsel Yapım ve Foto Film Merkezi Komutanlığı'nda haftalık basın bilgilendirme toplantısı düzenledi. Aktürk, iklim değişikliğiyle mücadele ve ülke genelinde ağaçlandırma seferberliğine katkıda bulunulması maksadıyla bu yıl yaklaşık 118 bin (117 bin 237) fidanını vatana kazandıran Bakanlığın tüm birlik ve kurumlarının; yeşil vatanın korunması, orman yangınlarıyla mücadele, ağaçlandırma ve fidan dikimi konusuna bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı hassasiyetle yaklaşmaya, çevre bilinci kültürü ile hareket ederek doğaya ve geleceğe sahip çıkmaya devam edeceğini belirtti.
"Adli süreç İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor"
MSB, gazetecilerin gündemdeki sorularının ardından açıklamalarda bulundu. 25 Temmuz'da İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda yaşanan olaya ilişkin Bakanlık, şunları kaydetti:
25 Temmuz 2025 tarihinde, İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda iki Mehmetçiğimizin şehit olduğu olay ile ilgili süreç büyük bir hassasiyetle yürütülmüş, idari tahkikat ve adli tıp raporları tamamlanmıştır. Bu kapsamda; olayda kastı, kusuru veya ihmali olan ve Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen, Alay ve Tabur Komutanı dahil dört personelin TSK'dan ilişiği kesilmiş, sekiz personele ise olaydaki kusur derecelerine göre çeşitli disiplin cezaları verilmiştir. Ayrıca adli süreç İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir.
Gücünü bağrından çıktığı asil Türk milletinin sevgisi, güveni ve dualarından alan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; yaşanan olay ve gelişmelere ilişkin mevzuat doğrultusunda şimdiye kadar olduğu gibi açık ve şeffaf bir yaklaşım sergilemeye, kamuoyunu doğru ve zamanında bilgilendirmeye devam edecektir. Şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet; kederli ailelerine, TSK ile asil milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.