© Müzakerat 2017 - 2021

7 Şubat 2012 MİT Kumpası

FETÖ'nün hükümeti yıkmaya yönelik ilk kalkışması: 7 Şubat 2012 MİT kumpası... - 10. Yıl dönümünde 7 Şubat'ı o günün medya tanıklarından Rasim Ozan Kütahyalı dan dinleyelim...

10 sene önce 7 Şubat 2012 FETÖ darbe teşebbüsü


Bundan tam 10 sene önce bugün…  7 Şubat 2012…


*

2012 senesinin 7 Şubat günü Türk siyasi hayatının, genel olarak Türk Devlet tarihinin büyük kırılma noktalarından birine sahne oldu.

*

10 sene önce bugün, yani 7 Şubat 2012'de FETÖ'nün ilk polis-yargı darbe teşebbüsünü yaşadık.

*

Daha önceki askeri darbe süreçlerinden çok farklı bir döneme 10 sene önce bugün girmiştik.

*

Bürokratik vesayetçilik ideolojisi Kemalizmden Gülenizme el değiştiriyordu artık.

*

17-25 Aralık 2013 ve 15 Temmuz 2016 darbe girişimleri de 7 Şubat 2012'nin devamından ibarettir.

*

Dehşet dolu ve olağanüstü bir son 10 sene yaşadı bu ülke. Özellikle 7 Şubat 2012 süreciyle ilgili o dönemi yaşayanlarla bizzat konuştuğum için teferruatlara hakimim.

*

Bundan 10 sene önce sadece Hakan Fidan için değil onlarca MİT mensubu için hukuksuz gözaltı kararları çıkmış ve MİT İstanbul Bölge Başkanlığı'na Fetullahçı polis ekipleri gönderilmişti.

*

İstanbul polisi uyarılmış, MİT mensuplarının görüldüğü yerde yakalanması istenmişti.

*

Aynı dakikalarda Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi önünde güvenlik amaçlı tutulan terör ekipleri de acil olarak İstanbul MİT Bölge Başkanlığı'na yönlendirilmişti.

*

Başkanlığın kapısına gelen ekip MİT mensuplarının teslim edilmesini isterken ortam bir anda gerildi.

*

Destek için çevredeki tüm yakın ekipler çağrıldı ve kısa süre içinde İstanbul MİT Başkanlığı'nın etrafı Fetullahçı polis ablukasına alındı.

*

MİT'te ise "tam kırmızı alarm" verilmişti. Yenimahalle ve Serencebey kaynıyordu.

*

Fetullahçı savcıların talimatıyla yüzlerce polis MİT binasının etrafını sarmaya başlayınca o bölgedeki tüm MİT görevlileri “Acil Durum” koduyla Başkanlık binasına çağrıldı.

*

Yüzleri maskeli korumalar tam teçhizatlı şekilde ağır silahlarıyla Başkanlık etrafında etten duvar ördü.

*

DEVLET ile paralel devlet bir silahlı çatışmaya girmek üzereydi.

*

MİT Başkanlık binasında bulunan ve haklarında tutuklama emri olan iki MİT görevlisi ise arkadaşlarının yardımıyla binadan gizlice çıkarılarak güvenli bir adrese götürüldü.

*

Eşzamanlı olarak diğer adreslere gönderilen Fetullahçı polisler eski MİT Müsteşarı Emre Taner ve emekli Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'i de tutuklayacaktı.

*

MİT, polisten hızlı davranmış, 42 yıldır teşkilata hizmet veren ve çözüm süreci için inisiyatif alan Taner ve Güneş'i korumalar eşliğinde çoktan güvenli evlere nakletmişti.

*

Adreslerden boş dönen Fetullahçı polis şefleri deliye döndüler.

*

Öte yandan asla bu darbe teşebbüsünden de geri adım atmadılar.

*

Tüm bu sürecin beyni 22 Temmuz 2014’ten beri FETÖ'den tutuklu olan malum polis şefidir. Tam bir organizatör zekaydı bu malum polis şefi Ali Fuat Yılmazer.

*

Ben bu adamla 10 Şubat 2012'de MİT'in kayıtlarına da giren 9 dakika 27 saniyelik bağırış çağırış içinde bir konuşma yaptım.

*

Yüzlerce MİT mensubunu tutuklama niyetlerini de gizlemiyorlar ve kendilerine çok güveniyorlardı. Ali Fuat Yılmazer telefonda deli gibi bağırıyordu.

*

Ben bu polis şefinin üstüne gittikçe iyice öfkelendi ve “O Hakan Fidan denen astsubay parçasını feriştahı bile gelse kurtaramayacak Rasimmm” diye avaz avaz bağırmaya başladı. Ben bağırıyorum, o bağırıyor. Böyle manyak bir telefon konuşması. 9 dakika 27 saniye…

*

7 Şubat'ta başlayan bu teşebbüs günlerce yeni alt teşebbüslerle devam etti ve ancak 18 Şubat'ta tehlike tamamen bertaraf edilebildi.

*

Bu 11 günün hikâyesi özellikle sinema ve TV dizileri için inanılmaz bir malzemedir.

*

Şu ana kadar bu mevzuyla alakalı yapılan filmler ve TV dizileri iyi niyetli ama maalesef yetersizdir.

 

İlginizi Çekebilir

İsrail saldırganlığı ne getiriyor?

İsrail, 1967’de ABD’ye ait USS Liberty gemisini vurup, 34 Amerikalı askeri kasten öldürdüğünde dahi en ufak bir ABD yaptırımıyla karşılaşmadı. Bugün yaşananlar ve Washington’ın rasyonaliteden uzak desteği, iki ülke arasında müttefiklik ya da dostluk gibi kavramlarla tanımlanamıyor. Görünen o ki, iki ülke arasındaki ilişkide Washington’daki yönetimler Amerikan halkının çıkarlarını gözetmekten çok uzak ve ABD’yi de aynı Siyonist akıl yönetiyor.

Soykırımı ambargo durdurur

Gazze’deki çocukları katleden İsrail, ABD’nin, İngiltere’nin ve diğer Batılı ülkelerin silahlarına güveniyor. Ancak petrol ve doğal gaz zengini İslam ülkelerinin elinde de önemli koz var. Ellerini taşın altına koyup enerji vanasını kapatır ya da kısarlarsa Batılı ülkelerin can damarını kesmiş olurlar. İsrail de aradığı desteğe kolay ulaşamaz.

Yeşaya nedir, kehanetleri nelerdir?

Yeşaya, Yahudi ve Hristiyan geleneğine göre önemli bir peygamber olarak kabul edilir. Yeşaya'nın kehanetleri, ağırlıklı olarak İsrail halkının manevi durumunu, ahlaki çürümeyi, sosyal adaletsizliği ve dönemin politik olaylarını ele alır. Ayrıca, Mesih'in gelişini ve Tanrı'nın krallığının kurulacağı mesiyanik dönemi de öngörmüştür. İşgalci İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik kara harekatına hazırlandığını söylerken “Hamas'a karşı Yeşaya kehanetini göreceğiz” ifadelerini kullanmıştı. Peki, Yeşaya (İşaya) kehanetleri nelerdir?

Filistinlilere destek veren Yahudiler kim?

İsrail’in kural tanımaz saldırılarına karşı duran, ABD’yi sert ifadelerle eleştiren, İsrail işgali altında ezilen Filistin halkının yanında yer alan Siyonizm karşıtı Yahudileri son günlerde sıklıkla görmeye başladık. Peki, ABD Kongre binasında da eylem yapan barış yanlısı Yahudiler kim? Neden İsrail’in politikalarına karşılar?

TÜM HABERLER