3 milyon 300 bin konut depreme dayanıklı hale getirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
3 milyon 300 bin konut depreme dayanıklı hale getirildi
Kentsel dönüşümle 3 milyon 300 bin konut depreme dayanıklı hale getirildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, son 20 yılda kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında ülke genelinde 3 milyon 300 bin konutun dönüşümü gerçekleştirildi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları, Bakanlık öncülüğünde yerel idareler, ilgili kuruluşlar ve vatandaşların katılımıyla yerinde, gönüllü ve hızlılık ilkelerini merkeze alan adımlarla yürütülüyor.

Bu kapsamda 20 yılda kentsel dönüşüm uygulamalarıyla ülke genelinde 3 milyon 300 bin konut dönüştürüldü. Bu dönüşüm uygulamaları ve yapı denetim çalışmalarıyla vatandaşların depreme dayanıklı konutlarda ikametleri sağlanarak yapı stoku güçlendirildi.

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında yürütülen kentsel dönüşüm uygulamalarının gerçekleştirildiği 279 "riskli alan" ve yeni yerleşim yeri olarak belirlenen "rezerv yapı alanları"nda yer alan 952 bin bağımsız birimin yapımı ile ülke genelinde riskli yapılardaki 900 bin adet bağımsız birimin yenileme faaliyetine devam ediliyor.

Bu çerçevede geçen yıl kentsel dönüşüm kapsamında 19 bin riskli yapı yıkılarak 164 bin bağımsız birim yenilendi. İstanbul’da 93 bin, Ankara'da 10 bin olmak üzere Türkiye genelinde 250 bin konutun dönüşümü sahada devam ediyor. Bu faaliyetlerin gerçekleştirilmesine yönelik vatandaşlara kira yardımı ve faiz desteği ile proje ve kamulaştırma işlemleri için yaklaşık 30 milyar 771 milyon lira ödendi.

37 bin sosyal donatıyla inşa edilen 1 milyon 180 bin sosyal konutla da vatandaşlar güvenli evlere kavuşturuldu.

Bakanlık tarafından ayrıca "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi kapsamında 250 bin sosyal sosyal konut ve 1 milyon konut amaçlı arsanın yapımı da sürdürülüyor.

Öte yandan Bakanlıkça yapı denetim çalışmaları kapsamında da bugüne kadar 6,6 milyon ev ve iş yeri denetlenerek, vatandaşların dayanıklı konutlarda oturmaları sağlandı.

Kaynak:TRT Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Avrupa Merkez Bankası'ndan rekor faiz artırımıÖnceki Haber

Avrupa Merkez Bankası'ndan rekor faiz ar...

Bolu'daki depremin Marmara'daki fayı tetiklemesi mümkün değilSonraki Haber

Bolu'daki depremin Marmara'daki fayı tet...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!