6lı Masada her konuşulan konu soruna dönüşüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
6lı Masada her konuşulan konu soruna dönüşüyor
Yardımcılar da krize yol açtı

Altılı Masayı dağılmanın eşiğine getiren krizi çözmek için başvurulan Cumhurbaşkanı Yardımcılığı formülü ittifak içinde sorunun yeni adı oldu. Yardımcılardan biri olacak Mansur Yavaş “Aceleye geldi” diyerek yeni kavga sinyali verdi. Fransa’da Alain Juppé’nin Belediye Başkanlığı ve Başbakanlık görevini aynı anda yapmasını örnek gösteren İYİ Parti lideri Akşener, Yavaş’a “İki görevi de yapabilirler” sözleriyle destek verdi.

Kaos ve gizli pazarlığın merkezine dönüşen 6’lı Masa’da her gün farklı bir kriz doğuyor. Masa ortakları bir yandan bakanlık paylaşımı kavgası verirken bir yandan da Cumhurbaşkanı yardımcılarının hangi görevi üstleneceğini tartışıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıkıp masaya terk eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in dönüşünü sağlayan “Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanları Cumhurbaşkanı yardımcısı olsun” formülü yeni kriz doğurdu.

YAVAŞ KAVGANIN SİNYALİNİ VERDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Bu öneri aceleye geldi. Şunu önerecektik, Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak beni ve Ekrem Başkanı ilan edin, sayın genel başkanlarımız milletvekili olsun ve partilerin başında olsunlar diyecektik” sözleriyle kavganın sinyalini verdi. Akşener de Alain Juppé önerisini ortaya attı.

KILIÇDAROĞLU’NU BOŞA ÇIKARDI

Akşener bu hamleyle Kılıçdaroğlu’nu pasife düşürüp iki ismin cumhurbaşkanı yardımcısı olmasının önünü açmak istiyor. Bu şekilde Ali Babacan’ın “Belediye başkanları istifa etsin” önerisinin gündeme gelmeyeceğini düşünüyor. TV100’e konuşan Akşener, iki belediye başkanının Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması önerisinin masanın tamamında kabul görmediğini, masada bir liderin bu karşı çıktığını söylemişti. DEVA Partisi’nin bu öneriye karşı çıktığı ancak Kılıçdaroğlu tarafından ikna edildiğini kulislerde konuşuluyordu.
 

Fransa’ya da Fransız kaldı

Parlamenter sitemim önerisi için 6’lı masa ile bir araya gelen Akşener’in yarı başkanlıkla yönetilen Fransa’yı örnek göstermesi dikkat çekti. Fransa’da 2014 yılında kabul edilen yasayla siyasetçilerin hem belediye başkanı hem de milletvekili veya senatör olmaları yasaklandı.
 

DEVA’dan Yavaş’a tepki

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın 6’lı Masa liderleri ‘ milletvekili olsun’ ve ‘partilerin başında olsunlar’ önerisi, Masa’nın küçük paydaşlarını rahatsız etti. DEVA’ya göre Yavaş ve İmamoğlu, ‘nüfus’ ve ‘dikte’ eğilimleriyle masayı kontrol etmek istiyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Altı büyük merkez bankasından dolar adımıÖnceki Haber

Altı büyük merkez bankasından dolar adım...

Bir iddia daha asılsız çıktıSonraki Haber

Bir iddia daha asılsız çıktı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!