Bu Türkiye Cumhuriyeti'ni teslim alma metnidir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu Türkiye Cumhuriyeti'ni teslim alma metnidir
DSP'den 6'lı masaya mutabakat metni tepkisi: Türkiye Cumhuriyeti'ni teslim alma metni

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, geçen hafta ortak mutabakat metni yayınlayan 6'lı masaya tepki gösterdi. Açıklanan metnin Türkiye Cumhuriyeti'ni teslim alma metni olduğunu savunan Önder Aksakal, toplantının gerçekleştiği salonda Atatürk resmi ve Türk bayrağı olmamasını da eleştirdi. Selahattin Demirtaş'ın haksız yere hapis yattığını söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'na da yüklenen Aksakal, "Bu söylemi, Kürdistan hayalini kuranlara bir mesaj mıdır?" dedi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Altılı masa tarafından 30 Ocak'ta tanıtılan Ortak Politikalar Mutabakat Metni'nde yer verilen maddelere yönelik eleştirilerini dile getiren Aksakal, "İçeriği ve kapsamı itibarıyla bu mutabakat metnini incelediğimizde öncelikle Cumhuriyet'in kurucu iradesinin teslim alındığı, olası sonuçları itibarıyla da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni teslim alma metni olduğu açıkça görülmektedir" diye konuştu.

Metnin açıklandığı toplantı salonunda, Türk bayrağının ve Atatürk resminin yer bulmadığını belirten Aksakal, bu milli simgeler dışında Atatürk adının sadece üç maddede yer aldığını söyledi.

"Cumhuriyet'in kuruluş ilkelerinin en önemlilerinin başında yer alan 'laiklik' yok, laik kelimesi bile yok. Mesela biz merak ediyoruz, eğitim laik ilkelerle mi yapılacak, yoksa dini referanslarla mı" diyen Aksakal, Türklük ibaresinin de bu metinde olmadığını aktardı.

KILIÇDAROĞLU'NA 'DEMİRTAŞ' ELEŞTİRİSİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, cezaevinde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yönelik "Haksız yere yatıyor" ifadesini de eleştiren Aksakal, "Bu söylemi, Kürdistan hayalini kuranlara bir mesaj mıdır?" sorusunu yöneltti.

'İSVEÇ SKANDALLARA SUÇ ORTAKLIĞI YAPIYOR'
Dış politikada yaşanan gelişmelere de değinen Aksakal, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği konusunda imzalanan üçlü mutabakatın şartlarına riayet edilmediğini, bu sürecin de o ülkeler için olumsuz seyredeceğini dile getirdi.

Önder Aksakal; İsveç'in, FETÖ ve PKK/PYD gibi terör örgütlerinin militanlarını Türkiye'ye iade etmeyerek yataklık, İslam dininin mukaddes kitabı Kur'an-ı Kerim'in yakılması olayına da suç ortaklığı yaptığını belirtti. Aksakal, İsveç ya da Finlandiya'nın NATO üyeliğine konu edilmesinin özünde, Türkiye'yi NATO'dan çıkarma gayretinin işaretinin olduğunu kaydetti.

Kaynak:TGRT Haber

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pis ellerini Türkiye'nin üzerinden çekÖnceki Haber

Pis ellerini Türkiye'nin üzerinden çek

Avrupa'nın aferin demesine muhtaç bunlarSonraki Haber

Avrupa'nın aferin demesine muhtaç bunlar

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!