CHP'nin 40 bin kişilik trol ordusu ifşa oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'nin 40 bin kişilik trol ordusu ifşa oldu
CHP'nin operasyon timi ifşa oldu! İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun 40 bin kişilik trol ordusu ve verdiği isim!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 40 bin kişilik trol ordusu kurduğu ve bu sisteme dikkat çeken bir isim koyduğu ortaya çıktı. CHP sosyal medyada, son olarak Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin de tepkisine yol açan büyük bir trol ağını yönetiyor. 40 bine yakın trol ve binlerce bot (sahte) hesap, "CHP'li fenomenler", "Destek veren fenomenler", "CHP algı timleri", "Sokak röportajcıları" ve "Sosyal medya habercileri" adı verilen birimlerden oluşuyor.


Ozan Balık (@ozan_blk07): CHP'li Antalya Döşemealtı Belediyesi'nde İletişim Danışmanı olarak çalışan Ozan Balık tarafından yönetiliyor.
Profesorfacia: Hesap Faruk Davarcı tarafından yönetiliyor. Onursal Adıgüzel ve CHP'nin trol başlarından Ozan Balık ile ilişkili.
Provokatif içerikli birçok etiketi ilk başlatan hesap bu.
Kemal Özkiraz @avrasyaanket: Hesap manipülatif anketleri ile tanınan Avrasya Anket Araştırma şirketinin sahibi Kemal Özkiraz tarafından yönetiliyor. @kacsaatolduson, @mstselanik, @ankara_kusu gibi hesaplarla ilişkili.Gökhan Özbek @gokhanozbek: 23 Derece YouTube kanalında yayınlar yapıyor. Kemal Özkiraz'la birlikte hareket ediyor.

Bahadır Başer @sesler_yurttan: Antalya ve Ozan Balık ile yakın ilişkide.
Nilgün Tap @nursse_hemsire: İzmir'de hemşire olarak görev yapan Nilgün Tap tarafından kullanılıyor.
Deniz Çoban @hzlandrc: FETÖ tarafından yönetilen @kacsaatolduson isimli hesapla bir dönem birlikte hareket etti.
ATAKIZ @ATAISIK: Hesap CHP'li Nurcan Gergin tarafından kullanılıyor.
TC_KemalBildis: Kemal Bildiş'in yönettiği hesap CHP'nın gündem ve etiket çalışmalarında aktif rol alıyor.
Karanlık ekip!

Twitter'da yüksek takipçili bazı hesaplar da CHP'nin trol ordusu ile birlikte hareket ediyor. Bu hesaplar arasında Gelecek Partisi, İYİ Parti ve FETÖ'yle irtibatlı kişiler var.

TÜRKİYE GERÇEKLERİ@MstSelanik: 500 bine yakın takipçili hesap Mesut Aykın tarafından kullanılıyor. İYİ Parti'ye yakın, bir dönem terör örgütü DHKP-C içeresinde faaliyet yürüttü.

ANKARA KUŞU @ankara_kusu: Gelecek Partisi'ne yakınlığı ile bilinen Oktay Yaşar tarafından yönetiliyor. Yaşar "FETÖ propagandası yapmak" suçlamasıyla gözaltına alınıp bırakılmıştı.

kacsaatolduson: Bir dönem FETÖ'nün mahrem imamı Hüseyin Yılmaz tarafından kullanıldı. Şimdiki yöneticiler ise CHP'li belediyelerle ticari ilişki içerisinde olan kişiler. Bu hesap düzenli provokasyonlarla biliniyor.

Küfür ve hakaret timleri

Trol ordusunun en aktif üyeleri hesaplarının sonunda 'TİM', 'TM' gibi ifadeler yazan hesaplar. "Atatürkçülük" kisvesine bürünüp AK Parti ve MHP'lilere hakaretler ediyor. Hesaplardan bazıları şunlar:
AnafartalarTim, Atatim, BağımsızlarTeam, MKAParsTm, DireniŞçiler1881, HüRrİyEt tm, KemalistGençlikTM, KuvvacıTM, LaikDüşünceTM, MKA1838TM KuvayiMilliyeTM, DemokrasiTM, UluSolcularTM, Ataturktm, proletarya_tim, onuncukoytim, NutukTim, YurtTim, SarizeybekTim, Atacanlar TM, ATAMASÖZÜMVARTİM, cumhuriyetçilertim, ATATÜRK GENÇLİĞİ TM, OduncuTim.

Sokakta provokasyon yapanlar

Trol ordusunun bir ayağını da "Sokak Röportajcıları" oluşturuyor. Bu sahte röportajcılar, hükümeti destekleyen vatandaşları aşağılama üzerine kurulu içerikleri Kılcal Damar Yapılanması ve fenomenlerle ülke gündemine sokuyor. Bu röportajlar aynı zamanda CHP medyasını da besliyor. Örneğin Facebook, YouTube ve birçok sosyal medya ağında yer alan İlave TV bunlardan biri. Hesapların yöneticisi Arif Kocabıyık'ın CHP'li Antalya Konyaaltı Belediyesi'nden işe gitmeden maaş aldığı gündeme gelmişti.

Kaynak:Sabah


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fahiş kira artışlarına yaptırım geliyorÖnceki Haber

Fahiş kira artışlarına yaptırım geliyor

Akkuyu Santraline Nükleer Yakıt GetiriliyorSonraki Haber

Akkuyu Santraline Nükleer Yakıt Getirili...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!