Derme Çatma İnsanlık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Derme Çatma İnsanlık
Derme çatma insanlık buraya kadarmış meğer…

Yalanlar, hakaretler, hırsızlıklar, tacizler, tecavüzler…

Nerede insan hakları, nerede adalet, nerede kadınlık onuru?  Analarımız, bacılarımız, kızlarımız …

 

Derme çatma insanlık buraya kadarmış meğer…

Sizin hiç mi eşiniz, dostunuz, kızınız, kız kardeşiniz yok?  Hiçbirinizin de mi? Onlar size “abi, baba bu kadar da olmaz yeter artık” demiyorlar mı? Böyleyse  durum daha vahim.

 

İnsan hakları, kadın hakları diyerek oraya buraya saldıranlar, yaygarayı koparıp gırtlağını yırtarcasına bağıranlar neredesiniz?  Ne bir ses ne bir seda yok sizlerden. Hiçbir şey duyamıyoruz. Tınnn...

Örtbas, örtbas... Artık hiçbir örtü bu kadar rezaleti örtmeye yetmez zannımca. Bu konuda mahir adamları yok değil muhakkak. Ama nereye kadar gider ki… Yalanlar nasıl olsa er ya da geç ortaya çıkar.

Ne enteresandır ki bir de hiçbir şey olmamış gibi üzerine kadın hakları ile ilgili programa katılıp konuşmakta pervasızlığın bir başka yansıması. Davet eden ayrı, uslu uslu dinleyen ayrı... Eminim her bir katılımcı için faydalı bir paylaşım olmuştur.

 

 Bazen bu insanları kuş uçmaz kervan geçmez dedikleri bir yerde tutup ara ara ellerine okumaları gereken bir kağıt tutuşturup orada burada konuşmalarını sağlıyorlarmış gibi geliyor bana. Hiçbir şeyden haberleri olmayıp sadece kendi ellerinde yazılı olanlar…

Ya da acaba hepsi verilen emirleri yerine getiren birer robot mu?  Çünkü insan aklının zor kabulleneceği davranış biçimleri. Hele ki belli mevkileri işgal edenler için.

Sonra da dün ne yapmışlardı ki bugün ne yapsınlar diye misaller geliyor aklıma.

Hırs, kibir, iftira, fitne ile şişen balonlar. Nihayetinde bu balonların patlama vakti geldi bir bir.

Önümüzdeki günler başka hangi rezaletlere gebe birlikte şahit olacağız. Saçılacak daha çok şey var muhakkak. Hepsinin sırası gelecek.

Yaşanılan bu tür olaylara yaklaşım tarzı  zihniyetin hiç değişmediğini gösteriyor ki bu da insanı üzüyor gerçekten.

 

Çalışmak isteyene, başarıyı hak edene, öğretmene, iş adamına önce hangi partiye oy verdiği sorulup ona göre yol çizilecek. Hatta suçlunun dahi siyasi seçimi öğrenilip ona göre kararlar verilecek.

Tekrar tekrar görülüyor ki muhalefetin diline pelesenk olan aslında ne hak, ne hukuk, ne adalet ne dürüstlük ne de tasarruf.

Her cepheden nasihat veren çok ama öyle görünüyor ki alan hiç kimse yok.

 

 İğneyi bir de kendimize batıralım dersek  Beydeba‘ya  kulak vermemiz lazım: “Nasihatini ve muhabbetini şükretmeyen kimseye bol bol verenler, tuzlu toprağa ekin ekenler gibidirler. Kendini beğenen kimseye söz söyleyenler ölüden akıl danışan, yahut sağıra sır emanet eden kimselere benzerler.”

Bu yazının bir amacı var elbet. Her ne kadar gözü kör kulağı sağır olanlar varsa da bilinsin ki kimse bunları yutmuyor her şeyin farkında…

Son söz  “Sizin en hayırlınız, kadınlarına hayırlı olandır (iyi davranandır)” Hadis-i  Şerifimizi bilip istikametimizi bu yönde belirleyelim.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Van’da etkili olan kar nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadıÖnceki Haber

Van’da etkili olan kar nedeniyle vatanda...

Şanlıurfa’da cep telefonuna uyuşturucu saklayan şüpheli yakalandıSonraki Haber

Şanlıurfa’da cep telefonuna uyuşturucu s...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!