En güçlü ülkelerden biri olacağız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
En güçlü ülkelerden biri olacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin 2022 yılı üçüncü çeyreğinde yıllık yüzde 3,9 büyüdüğünü belirterek Orta Vadeli Program'da yüzde 5 civarı büyüme ile Türkiye'nin en güçlü ülkelerden biri olacağı söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu, merakla beklenen 2022 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını kamuoyuyla paylaştı. TÜİK'in açıkladığı verilerde, Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrekte yüzde 3,9 büyüdüğü aktarıldı. Ayrıca Türkiye ekonomisi, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,5 ve ikinci çeyreğinde ise yüzde 7,6 büyüme kaydetmişti.

TÜİK'in verileri yayımlamasının ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye ekonomi modelinde uygulanan politikların olumlu sonuçlarının alınmaya devam edildiğini söyledi. Nebati, Türkiye'nin bu yıl da en güçlü büyüyen ülkelerden biri olacağının altını çizdi.

Nebati Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Ülkemizin kendine özgü dinamiklerini, geçmiş tecrübelerini ve potansiyelini dikkate alarak; Türkiye’yi büyüten, yatırımcılarımızın önünü açan, istihdam odaklı politikaları uygulamaya devam etmekte kararlıyız.
"İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 10'A GERİLEDİ"

Uyguladığımız politikalarla; zorlu küresel koşullara rağmen ülkemiz yatırımda, istihdamda, üretimde ve ihracatta pozitif ayrışmaya devam etmektedir. Üçüncü çeyrekte mevsimsel düzeltilmiş istihdam yıllık 1,7 milyon kişi artmış ve işsizlik oranı yüzde 10’a gerilemiştir.
"OLUMLU SONUÇLAR ALAMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Nitelikli ve sürdürülebilir büyümeyi hedefleyen Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında uyguladığımız selektif kredi politikası ile ekonomimizdeki kaynakların etkin ve verimli alanlarda kullanılmasını sağlıyoruz. Politikalarımızın olumlu sonuçlarını da almaya devam ediyoruz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye geliyor, son savaşımız olacakÖnceki Haber

Türkiye geliyor, son savaşımız olacak

Dertleri ülkeyi yönetmek değil, paravan şirket kurmakSonraki Haber

Dertleri ülkeyi yönetmek değil, paravan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!