Fiyatlar Türkiye'den belirlenecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fiyatlar Türkiye'den belirlenecek
Putin'den çarpıcı açıklama: Fiyatlar Türkiye'den belirlenecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batılı ülkelerin Rus doğal gazına yönelik uyguladığı ambargolar ve Türkiye'de kurulması planlanan gaz merkezine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Batı'nın yaptırımlarına karşılık Asya, Afrika ve Latin Amerika'da iş birliklerini geliştireceklerini kaydeden Putin, Avrupalılar için doğal gaz fiyatının Türkiye'deki gaz merkezinden belirleneceğini açıkladı.

"AVRUPALILAR İÇİN FİYATLAR TÜRKİYE'DEN BELİRLENECEK"

Türkiye'nin doğal gaz altyapısının önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Rus lider, "Türkiye'ye doğal gaz merkezinde ticaret için elektronik platform gelecek aylarda kurulabilir. Avrupalı tüketiciler için doğal gaz fiyatı büyük oranda Türkiye'deki merkezde belirlenecek. Avrupa'nın kendi merkezlerinde olanlar çılgınca" dedi.

KUZEY AKIM GAZI KARADENİZ'E YÖNLENDİRİLECEK

Putin daha önce Avrupa'daki doğal gaz krizine değinerek çözüm için Türkiye'yi işaret etti. Kuzey Akım gazını Karadeniz'e yönlendirebileceklerini söyleyen Putin, "Türkiye'de Avrupa için büyük bir doğal gaz merkezi kurabiliriz" açıklamasını yapmıştı.

Rus lider yaptığı açıklamada "Petrol piyasalarına yönelik hiçbir müdahale, hiçbir rezerv kullanımı enerji sorununu çözemez. Rusya, kışın dahil Avrupa’ya enerji sevkiyatına hazır, top onların sahasında" diye konuştu.
"İLAVE HATLAR İNŞA EDİLMESİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Rus Enerji Haftası etkinliğinde konuşan Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak ise Türk Akım doğal gaz hattında ilave hatların inşa edilmesinin değerlendirildiğini söyledi. Rus Enerji Haftası etkinliğinde bugün konuşan Alexander Novak, "Bu değerlendirilecek seçeneklerden biri. Bu fikrin üzerinde çalışılacak" ifadelerini kullandı. Novak, "Türk Akım boru hattına ilave hatlar inşa edilmesini düşünüyoruz" dedi.

Kaynak:TGRT Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Bozdağ'dan İmamoğlu davasıyla ilgili açıklamaÖnceki Haber

Bakan Bozdağ'dan İmamoğlu davasıyla ilgi...

Son 14 yılın zirvesindeSonraki Haber

Son 14 yılın zirvesinde

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!