Fransa Senatosu'nda PKK'lı teröristlere onur nişanı verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fransa Senatosu'nda PKK'lı teröristlere onur nişanı verildi

Fransız vekiller, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin ve onun kadın yapılanması YPJ'nin sözde sözcüleri Nuri Mehmud ile Ruksan Mihemed'i Fransa senatosunda ağırladı. PKK'lı teröristlere,

PKK'lıları Suriye'den Irak'a taşıyan helikopterin Fransız yapımı çıkmasının tartışmaları sürerken yeni skandal yaşandı. Cumartesi akşamı Fransız Senatosu'nda ağırlanan PKK/YPG'li teröristlere onur madalyası verildi. Gelişmeleri A Haber canlı yayınına katılan Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Abdullah Ağar değerlendirdi.

Suriye'de hem PKK hem de DEAŞ'a lojistik destek sağlayan Fransa yeni bir skandala daha imza attı. Terör örgütlerine destek olan Fransızlar, Senato'da düzenlenen Nevruz resepsiyonunda terör örgütü PKK/YPG'nin sözde komutanlarına onur nişanı taktı.

Terör örgütü PKK/YPG'nin ve onun kadın yapılanması YPJ'nin sözde yöneticileri Nuri Mehmud ile Ruksan Mihemed'e, Fransız vekiller tarafından Fransa Senatosu'nda törenle onur nişanı takıldı. PKK'lı teröristlere destek veren ülkelerin başında gelen Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Hollande, terörist başı Salih Müslim'i 2017 yılının Mayıs ayında Elysee Sarayı'nda konuk etmişti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile terör örgütü YPG arasındaki görüşme başkent Paris'teki Elysee Sarayı'nda gerçekleşmişti.

Abdullah Ağar'ın öne çıkan sözleri:

"Fransa, ABD ve İngiliz özel kuvvetleri Suriye'de kendilerini gösteriyorlar. Burada bunların YPG/PKK ile geliştirmiş oldukları ilişkiler var. Bunda önce kurulan ilişkiler asimetrikti şimdikiler doğrulsal. Yani 'DEAŞ ile mücadele ediyor' kisvesi altında bir terör örgütünün bütün dünyaya pazarlandığı bir evrenin içerisindeyiz. Radikalizm mücadele adı altında demokrasi gibi kavramlara hizmet ettiği iddia edilen ve Batı tarafından meşrulaştırılmaya çalışılan bir terör örgüt var karşımızda.

Bu yaptıkları bir gün patlayacak. Görselleri paylaştınız; sanırım terör örgütünden korkuyorlar. Çünkü terör örgütü başkentleri Paris'i yakıp yıktı. Onlara karşı hiçbir şey yapamadılar. Şimdi bir şekilde onları konsolide etmek istiyorlar. Yani onları yönetmeleri ve yönlendirmeleri gerekiyor. Fransa'yı tehdit etmemesi için onlarla anlaşıyorlar.

 

Kaynak:A Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karamollaoğlu'ndan CHP'yi ayaklandıracak LGBT çıkışıÖnceki Haber

Karamollaoğlu'ndan CHP'yi ayaklandıracak...

Binlerce Müslüman Times Meydanı’nda iftar yapıp teravih namazı kıldıSonraki Haber

Binlerce Müslüman Times Meydanı’nda ifta...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!