Hem Menderes hem Erdoğan için sandığa gidin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hem Menderes hem Erdoğan için sandığa gidin
Yarın 27 Mayıs… O karanlık darbenin 63. yıl dönümü… Erdoğan ne yapıyorsa, tıpkı Menderes gibi, milleti için yapıyor, ülkesi için yapıyor. Samimiyetle, vatanseverlikle, aşkla yapıyor.

Erdoğan, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak Menderes’e vefa borcunu ziyadesiyle ödedi. Şimdi bizim Erdoğan’a vefa borcumuz var.

 

KEFENiYLE YOLA ÇIKTI

Kefeniyle yola çıkmış, Menderes’in izinden yürüyen bu adama vefa borcumuz var. Bütün o yaptıklarının ötesinde, Menderes’e yapılanların intikamını akılla, sabırla, suhuletle alan adama vefa borcumuz var.

 

O MÜHRÜ BASARKEN

Türkiye’ye, demokrasiye, millet iradesine takılmış zincirleri parçalayan o adama vefa borcumuz var. O mührü basarken, Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafının yanında İnönü’yü, Erdoğan’ın fotoğrafının yanında Menderes’i görerek basacağız.

 

GURBETÇİLERDE REHAVET YOK

Yurt dışındaki seçmen, ikinci turda oy kullanma 5 günle sınırlı olmasına rağmen katılma rekoru kırdı. İlk turda 1 milyon 840 bin vatandaş sandığa gitmişken, bu turda sayı, dün itibarıyla 1 milyon 902 bini geçti. Yurt dışındaki sandıklar kapandı. Gümrük kapılarında oy verme işlemi devam ediyor. En çok Türk vatandaşının yaşadığı Almanya’da 760 bin 882 seçmen oy kullandı.

 

Türkiye 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin ikinci turu için sandık başına gitmeden önce, yurt dışında yaşayan gurbetçiler vatani görevlerini yerine getirdi. 14 Mayıs’ta yapılan ilk tur seçiminin ardından yurt dışında yaşayan vatandaşlar yeni bir katılım rekoru kırdı. İlk turda sandığa giden 1 milyon 840 bin vatandaşa, 60 binden fazla kişi daha eklendi. Gümrük kapılarında halen devam eden seçimler için şimdiden 1 milyon 902 bin 417 oy kullanıldı. Oy kullanma işlemlerinin tamamlanmasının ardından oy kullanılan zarfların yanı sıra boş pusulalar torbalara konuldu. Oy pusulaları, hava yoluyla Türkiye’ye doğru yola çıktı ve Ankara’ya ulaşmaya başladı.

Kaynak:Yeni Şafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İki Lider Arasındaki FarkÖnceki Haber

İki Lider Arasındaki Fark

Euronews, skandal bir habere daha imza attıSonraki Haber

Euronews, skandal bir habere daha imza a...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!