Maden faciasında 28 can kaybı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Maden faciasında 28 can kaybı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 28'e yükseldiğini açıkladı. 15 işçiyi kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.

Bakan Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada Bartın'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin sayısının 28'e yükseldiğini duyurdu.

Koca, İstanbul’da 6, Bartın’da 5 olmak üzere toplam 11 hastanın tedavisi için gereken her şeyin yapıldığını belirtti.

 Bakanlar Soylu ve Dönmez'den patlama bölgesinden açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, patlama sonrası arama kurtarma çalışmaları devam ederken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Maden ocağındaki patlamanın dün akşam saat 18.15 sıralarında meydana geldiğini anımsatan Soylu, patlamanın ardından vali başta olmak üzere, üst düzey yöneticilerin bölgeye geldiklerini ifade etti.

Ülkeye, Bartın'a ve madencilere geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerini ileten Soylu, patlamanın yaşandığı anı da kapsayan vardiyada 110 madencinin çalıştığını, kritik noktada ise 49 madencinin bulunduğu bilgisini daha önce paylaştıklarını dile getirerek, açıklamasına şöyle devam etti:

"110 vardiya çalışanımızdan 26 madenci kardeşimiz şehit oldu. Allah rahmet eylesin. 6'sı Sağlık Bakanlığının ambulans uçaklarıyla İstanbul'da Şehir Hastanesine götürüldü ve yaralı bir şekilde orada tedavi görüyor. 3'ü Bartın Devlet Hastanesi, 2'si de özel hastanede olmak üzere 5'i Bartın'da tedavi görüyor. Bu 11 kardeşimizin hayati durumlarıyla ilgili herhangi bir risk olmadığını sağlık birimlerimiz, sağlık müdürümüz, başhekimlerimiz bize ilettiler. Biz de hastaneye gittiğimizde bu değerlendirmeleri kendilerinden aldık. Bu patlamadan hemen sonra sağ çıkan ve kurtarılan toplam 58 madencimiz, şu anda aşağıda olduğunu değerlendirdiğimiz ve arama kurtarma çalışmalarıyla kurtarılmaya çalışılan 15 madencimiz var."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fenerbahçe gruptan çıkmayı garantilediÖnceki Haber

Fenerbahçe gruptan çıkmayı garantiledi

Türkiye ile Katar arasında 11 anlaşma imzalandıSonraki Haber

Türkiye ile Katar arasında 11 anlaşma im...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!