Netanyahu pes etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Netanyahu pes etti
İç savaş korkusu yargı reformunu erteletti

Kriz sarmalındaki İsrail’de, Savunma Bakanı'nı darbe imasının ardından görevden alan Başbakan Binyamin Netanyahu, yargı reformunu erteledi. Reformun “diyalog yoluyla meclisten geçirilmesi” için Nisan sonundaki bir sonraki oturumda yeniden meclise sunulacağını açıklandı. Kararın ordu içinde duyulan rahatsızlığın kamuoyuna açıklanmasının ardından alınması dikkat çekti.

İsrail Başbakanı Netanyahu, ülkesini iç savaşın eşiğine getiren yargı reformunu erteledi. Kararın ordu içinde duyulan rahatsızlığın kamuoyuna açıklanmasının ardından alınması dikkat çekti. Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin koalisyon ortaklarından Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir’in partisi Otzma Yehudit (Yahudi Gücü) tarafından yapılan açıklamada, yargı reformu ile ilgili görüşmelerin gelecek ayki Hamursuz Bayramı tatilinden sonraki meclis oturumuna kadar askıya alındığı ifade edilerek, “reformun diyalog yoluyla meclisten geçirilmesi” için bir sonraki oturumda yeniden meclise sunulacağı aktarıldı.

Ben-Gvir taviz aldı

İsrail basınında yer alan haberlerde, Ben Gvir’in yargı reformu ile ilgili görüşmelerin askıya alınmasını destekleyeceği ve karşılığında Ulusal Güvenlik Bakanlığı’nın kontrolünde bir “ulusal muhafız birimi” kurulacağı belirtildi. İsrail meclisindeki bir sonraki yasama dönemi 30 Nisan-30 Temmuz tarihleri arasında olacak. Ben-Gvir dün gün içinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yargı düzenlemesinin askıya alınmaması ve “anarşiye teslim olunmaması” çağrısında bulunmuştu. Ben-Gvir, paylaşımında, İsrail’de yargı düzenlemesinin durdurulmasının “savaş pilotlarının oylarını piyade erlerinin oylarından, yüksek teknoloji sektörünün oylarını işçilerin oylarından daha değerli yaptığını” belirtmişti. Netanyahu’nun aşırı sağcı ortağı Öte yandan İsrail’in “Kanal 12” televizyonu, Ben-Gvir’in, yargı düzenlemesinin durdurulması halinde “koalisyon hükümetini devirme” tehdidinde bulunduğunu aktarmıştı

Sokaklar tekrar karışabilir

Ülkede sokağa dökülen reform karşıtlarının sayısı milyonlara ulaşırken, erteleme kararı üzerine reform destekçilerinin sokağa çıkma ihtimali büyük endişeye sebep oluyor. Pazar günü Savunma Bakanı Yoav Gallant’ı reform karşıtı açıklamaları nedeniyle görevden alan Başbakan Netanyahu reformdan geri adım atarak şimdilik iç savaş ihtimalini ertelemiş oldu.

Kaynak:Yeni Şafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğimÖnceki Haber

Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğim

Atatürk bir diktatördüSonraki Haber

Atatürk bir diktatördü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!