Sözde Milliyetçi parti Öcalan'a özgürlük diyenlerin maşası oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sözde Milliyetçi parti Öcalan'a özgürlük diyenlerin maşası oldu
Yedili Masa'ya oturan HDP'nin 'Öcalan' tüm ortaklar boyun eğmiş durumda... Bu seçim Öcalan'ı özgürleştime seçimidir diyen HDP lilere masanın diğer ortaklarından hiçbirisi haddini bildiremedi.

14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimler yaklaşırken Yedili Masa'nın gizli ortağı HDP'nin teröristbaşına özgürlük söylemiyle kutlanan Nevruz programına İYİ Parti cephesinden seviyesi cılız bir tepki geldi. Akşener, "Nevruz bizim için katile özgürlük dileme günü değildir" açıklamasında bulundu.

İYİ Parti'nin de ortağı olduğu Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün destek istemek için HDP ile görüşmüştü.

İYİ Parti'den bu görüşmeye itiraz gelmezken HDP'nin organize ettiği Nevruz kutlamalarında terör örgütü ve teröristbaşı lehine sloganlar atıldı.

İlk olarak geçtiğimiz pazar günü İstanbul Yenikapı'da düzenlenen Nevruz kutlamalarında sözde elebaşı Abdullah Öcalan lehine atılan sloganlarla olayların fitili ateşlendi.

Batman ve Mardin'de de terör propagandası

Daha sonra ise Batman'da ve Mardin'de düzenlenen etkinliklerde 'Öcalan' lehine sloganlar atılınca polis müdahale etti ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Dün ise bu söylemlerin seviyesi en üst noktaya tırmandı.

Diyarbakır'da CHP'lilerin de katıldığı Nevruz programında sahneye çıkan HDP'li Ahmet Türk'ten akıl almaz cümleler geldi.

"Öcalan'a özgürlük" sloganları attırdı
"Bu Nevruz ve bu dönem sayın Öcalan'ın özgürleşme dönemidir." diyen Türk, "Bunu hep birlikte gerçekleştirmek için hepimiz gece gündüz çalışmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Bu söylemleriyle yetinmeyen Türk, kalabalığı terör elebaşı 'Öcalan'a özgürlük' sözleriyle coşturdu.

CHP'nin ses çıkarmadığı bu terör propagandasına, ittifak ortağı İYİ Parti'den kısık sesle bir cılız tepki geldi.
 

"Nevruz katile özgürlük dileme günü değildir"

"Bizim için Nevruz sevginin günüdür" diye Meral Akşener, "Katile özgürlük dilenme günü değildir." diyerek gizli ortak HDP'ye tepki göstererek diğer konulara geçti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karadeniz gazı için son hazırlıklar tamamlanıyorÖnceki Haber

Karadeniz gazı için son hazırlıklar tama...

HDPKK'nın adayı KılıçdaroğluSonraki Haber

HDPKK'nın adayı Kılıçdaroğlu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!