Türkiye, UEFA ülke sıralamasında 4 basamak yükseldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye, UEFA ülke sıralamasında 4 basamak yükseldi
Türk futbol takımlarından Avrupa elemelerinde 20 galibiyet... UEFA organizasyonlarında elemeler tamamlanırken, Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray, Avrupa Konferans Ligi'nde ise Fenerbahçe, Beşiktaş ve Yukatel Adana Demirspor çıktıkları toplam 24 maçın 20'sini galibiyetle kapattı. Türkiye, UEFA ülkeler sıralamasında 9. basamağa kadar çıktı.

 Türkiye, UEFA ülke sıralamasında 4 basamak yükseldi

Avrupa maçları öncesi UEFA ülke sıralamasında 26.600 puanla 13. sırada yer alan Türkiye; Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor'un çıktığı 24 maçta 20 galibiyet ve 2 beraberlik almasıyla 32,850 puana yükseldi.

Elde edilen sonuçlarla Sırbistan, İsviçre, Avusturya ve İskoçya'yı geride bırakan Türkiye, UEFA ülkeler sıralamasında 9. basamağa kadar çıktı.


Galatasaray 17. kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde

UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde oynadığı 6 karşılaşmada 5 galibiyet ve 1 beraberlik alan Galatasaray, elde ettiği bu sonuçlarla 17. kez Şampiyonlar Ligi gruplarına katılma hakkı kazandı.

 Fenerbahçe deplasman maçlarında gol yemedi

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde çıktığı 6 maçın tamamını kazanmayı başaran Fenerbahçe, hem hücumda hem de savunmadaki performansıyla öne çıktı.

İsmail Kartal'ın ekibi, elemelerde oynadığı 6 maçta rakip filelere 21 gol gönderirken, kalesinde ise 2 gol gördü.

Organizasyona 2. eleme turundan katılan sarı-lacivertliler, bu turda Moldova'nın Zimbru takımını eledi. Sahasındaki ilk maçtan 5-0'lık galibiyetle ayrılan Fenerbahçe, deplasmanda da 4-0 kazandı.

Slovenya'nın Maribor ekibiyle 3. eleme turunda karşılaşan sarı-lacivertliler, iç sahada 3-1 yendiği rakibi karşısında deplasmanda da 3-0 kazanmayı başardı.

Play-off turunda Hollanda'nın Twente takımıyla eşleşen İsmail Kartal'ın öğrencileri, Ülker Stadyumu'nda oynanan ilk maçta 1-0 geriye düşmesine karşın sahadan 5-1'lik galibiyetle ayrıldı. Hollanda'da oynanan rövanş maçını da 1-0 kazanan Fenerbahçe, gruplara kalma başarısı gösterdi.

Elemelerde oynadığı 6 maçın tamamını kazanan sarı-lacivertli takım, bu karşılaşmalarda 21 gol atarken, kalesinde ise 2 gol gördü. Fenerbahçe; Maribor ve Twente ile oynadığı iç saha maçlarında gol yerken, deplasmanda oynadığı mücadelelerde kalesini gole kapattı.

 Beşiktaş oynadığı 6 maçı da kazandı

Fenerbahçe ile birlikte eleme turlarında oynadığı tüm maçları kazanmayı başaran bir diğer ekip Beşiktaş oldu.

Şenol Güneş'in öğrencileri, çıktığı 6 maçta 6 galibiyet elde ederken, 14 gol atıp 5 gol yedi.

 Adana Demirspor penaltılarda yıkıldı

Süper Lig'de geçtiğimiz sezonu 4. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne katılma hakkı kazanan Yukatel Adana Demirspor, tarihinde ilk kez Avrupa'da mücadele etti.

Romanya'nın CFR Cluj ekibiyle 2. eleme turunda karşılaşan mavi-lacivertliler, deplasmanda 1-1 berabere kaldığı rakibini iç sahada son dakika golüyle 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Bir sonraki turda Hırvatistan'ın Osijek takımıyla eşleşen Akdeniz ekibi, evindeki ilk maçta rakibini 5-1 mağlup ederek avantajı eline geçirdi. Patrick Kluivert'in öğrencileri, deplasmanda oynanan karşılaşmadan 3-2'lik mağlubiyetle ayrılsa da play-off turuna yükseldi.

Kaynak:TRT Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Toprak Razgatlıoğlu Fransa'da gözünü zirveye diktiÖnceki Haber

Toprak Razgatlıoğlu Fransa'da gözünü zir...

Bir hayalin peşinden gitti, Uganda’da futbol takımı satın aldıSonraki Haber

Bir hayalin peşinden gitti, Uganda’da fu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!