İçmeden sarhoş oluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İçmeden sarhoş oluyor
İçmeden sarhoş oluyor: Vücudu alkol üreten hasta Giresun'da sağlığına kavuştuVücudunun ürettiği alkol nedeniyle çeşitli rahatsızlıklar yaşayan Verda Güniz Atis Azrak, Giresun'da tedavi edilerek sağlığına kavuştu.

İstanbul'da yaklaşık 2,5 yıl önce bilinç ve denge kaybı ile karakter değişikliği gibi çeşitli sağlık sorunları nedeniyle hastaneye müracaat eden Azrak'ın vücudunun alkol ürettiği belirlendi.

Tedavi için farklı şehirlerdeki hastanelere başvuran Azrak, iyileşememesi üzerine bir yakını tarafından Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yönlendirildi.

Azrak, buradaki 50 günlük tedavinin ardından sağlıklı günlerine döndü.

"Bu sendromda hiç içmiyorsunuz ama yüksek miktarda alkole maruz kalıyor vücut"

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Emel Uzunoğlu Azrak'ın hastalığının "auto brewery" olarak adlandırılan, vücudun kendi kendine alkol üretme sendromu olduğunu söyledi.
"Bir konsey oluşturduk ve tedavi algoritması çıkardık, bir hipotez ortaya koyduk. İkinci gün alkol düzeyi çok yüksek çıktı. Akşam yatışı yapıldı, sabah da 30 promil alkolü vardı ve biz ortaya koyduğumuz hipoteze dayanarak tedavi protokolünü uygulamaya başladık ve hakikaten de hastamız cevap vermeye başladı."
Hastalıkta atakların 3 ile 5 gün sürdüğünü ifade eden Uzunoğlu, "3 ile 5 gün dalgalanmalar şeklinde alkol yükseliyor, azalıyor ama bu 3-5 gün süren ataklar nihayetinde 2,5 saate indi, sonra da artık hiç atak görmüyoruz. Bugün 38'inci gün, bugün itibarıyla hiçbir atak yok." dedi.
  • Uzunoğlu, literatürde alkolün hep şekerli gıdalarla yükseldiğine ilişkin veriler olduğunu anımsatarak, "Bağırsağımızda yaşayan mikroorganizmaların bir kısmı şekeri alıp ondan alkol üretiyor ve yüksek miktarlarda üretebiliyor." diye konuştu.

"Çok mutlu olduk hastalığı tedavi edebildiğimiz için"

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kubilay İşveser ise hastanın tedavi sırasında 2-3 atak geçirdiğini söyledi.

Sonrasında uyguladıkları tedavilerle ataksız geçen sürelerin uzadığını ifade eden İşsever, şu değerlendirmede bulundu:

"Hastanın ataksız en uzun süresi 31 gündü, biz de bunu kendimize hedef koyduk, o günü de geçtikten sonra biz de çok mutlu olduk hastalığı tedavi edebildiğimiz için. Hasta aslında koma halinde değil ama bir nevi hafif bir karakter değişikliği gibi, halim selim huylu bir insanken, biraz daha agresifleşme gibi semptomlar görüyoruz. Alkol seviyesi çok yüksekken bu duygu hali bilinç bulanıklığına kadar gidebiliyordu ancak tedavimizle alkol seviyesi düştükçe bu semptomlar da ortadan kalkmaya başladı."

Kaynak:Yeni Şafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Toplumun emanetleri: YetimlerimizÖnceki Haber

Toplumun emanetleri: Yetimlerimiz

Ne kadar kaçak FETÖ'cü varsa CHP'yi desteklediSonraki Haber

Ne kadar kaçak FETÖ'cü varsa CHP'yi dest...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!