Gazze'de insanlık adına susanlar ticari çıkar için vurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gazze'de insanlık adına susanlar ticari çıkar için vurdu
Gazze’de binlerce sivilin öldürülmesine sessiz kalan ve saldırılara son verilmesi için hiçbir karar almayan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Kızıldeniz’de “deniz ticaretini etkileyen” Husi saldırıları konusunda hemen harekete geçti. ABD ve İngiltere Husilere ait hedefleri vurdu.

 Gazze’de dünyanın son zamanlarda şahit olduğu en büyük insanlık dramlarından biri yaşanıyor. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılar çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 23 bini aşkın kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Uzun yıllardır İsrail ablukası altında yaşayan kent “dünyanın en büyük açık hava hapishanesi” olarak adlandırılıyordu… Şimdi ise sokakları bile mezarlığa dönüşmüş durumda…

Gazze'de insanlık adına susanlar ticari çıkar için vurdu

2 milyondan fazla insanın evlerinden zorla göç etmek zorunda kaldığı, açlık ve susuzlukla boğuştuğu Gazze için Birleşmiş Milletler (BM) ateşkes kararı bile alamadı zira ABD İsrail aleyhine olan her karara karşı çıktı.

“İnsan canı önemsiz, ticaret değerli”

Kurulduğu günden itibaren dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan krizleri çözmekten çok uzak bir çizgide olan BM, Gazze konusunda da gerekenleri yapamadı.

Ancak İsrail’in Gazze saldırılarına karşılık olarak Kızıldeniz’de İsrail’e giden veya İsrail’e ait gemileri hedef alan Yemen’deki Husiler konusunda BMGK oldukça hızlı davrandı. Zira Kızıldeniz rotasını kullanmayan gemiler küresel emtia fiyatlarını yükseltmeye başlamıştı.

ABD ve Japonya tarafından BMGK’ya sunulan ve Yemen merkezli Husilerin Kızıldeniz'deki saldırılarının derhal sonlandırılması istenen karar tasarısı hemen kabul edildi.

15 üyeli BMGK'da 11 üye ülke tasarı lehinde oy kullandı, 4 ülke "çekimser" kaldı.

Çekimser oy kullanan Rusya'nın talep ettiği 3 değişiklik veto edildi. Zira Rusya, Gazze'deki gelişmelerin de tasarıya eklenmesini istiyordu.

Rusya, Kızıldeniz'deki gelişmelerin İsrail'in Gazze saldırılarıyla doğrudan bağlantılı olduğuna işaret ederek, kararda buna atıfta bulunulmasını talep ediyordu. Ancak bu talepler karşılık bulmadı.

Kızıldeniz’de sekteye uğrayan ticaret, binlerce masum sivilin hayatından daha değerli bulundu.

BM karar aldı, ABD ve İngiltere vurdu

BM’nin aldığı kararın üzerinden çok geçmeden ABD ve İngiltere harekete geçti. Yemen’deki Husilere ait hedefler vuruldu.

Kaynak:TRT Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emekli aylıklarını dengeye taşıyacağızÖnceki Haber

Emekli aylıklarını dengeye taşıyacağız

6’ncı nesil savaş uçağı için de şimdiden çalışmaya başladıkSonraki Haber

6’ncı nesil savaş uçağı için de şimdiden...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!