10 yılda 25 milyarlık devasa projeleri kaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
10 yılda 25 milyarlık devasa projeleri kaptı
Kalfalık yapan Adem Soytekin'in kaderi, Ekrem İmamoğlu ile tanışınca değişti. Soytekin, İmamoğlu Beylikdüzü Belediye Başkanı olunca adrese teslim ihalelerle büyüdü. 10 yılda 25 milyarlık devasa projeleri kaptı. İmamoğlu İBB Başkanı olunca 15 kreş ihalesi, KİPTAŞ'ın 1500 konutluk projesi ve cadde düzenlemeleri ona verildi

İstanbul Beylikdüzü'nde inşaatlarda kalfalık yaparak iş hayatına başlayan 45 yaşındaki Adem Soytekin'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı döneminde tanıştıktan sonra usulsüz inşaatlar ve adrese teslim ihalelerle başlayan önlenemez yükseliş öyküsünü ilk kez kamuoyuna duyuruyor.



 14 yıl inşaatlarda kalfalık yaptıktan sonra inşaat malzemeleri temin etmeye başlayan ve sektörde "Kalfa Adem" olarak bilinen Soytekin'in kariyeri CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı İmamoğlu'yla tanışınca 'mucizevi biçimde' değişti. Beylikdüzü'nde müteahhitlik yapan İmamoğlu'yla çalışmaya başlayan Soytekin'in yükselişi 2010'da kurduğu Asoy İnşaat ile Sulkar Yatırım adlı şirketler adına Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt'ta yaklaşık 25 milyar liralık projelerle başladı.
 İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanı olmasıyla birlikte kamu ihalelerine de girmeye başlayan Soytekin'e adrese teslim ihaleler verildi. Belediyenin araç kiralama, binaların onarım işlerini aldı. İmamoğlu tarafından kayrılan Soytekin, pazarlık usulüyle İBB'nin ihalelerini almaya devam ediyor. Bu kapsamda 15 kreş ihalesinin yanı sıra Silivri'deki KİPTAŞ'ın 1500 konutluk projesi ve İstanbul genelinde cadde düzenleme ihaleleri verildi.




 İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanı olmasıyla birlikte kamu ihalelerine de girmeye başlayan Soytekin'e adeta adrese teslim ihaleler verildi. Belediyenin araç kiralama, binaların onarım işlerini aldı. Soytekin; Zigana 360, Evim Beylikdüzü, Zigana Panorama, Terra Garden, Park Teras'ın da aralarında bulunduğu büyük projelere imza attı. Beylikdüzü'nün en yüksek projesi olan 125 metre yükseklikle 38 katlı Akros İstanbul'u hayata geçiren Âdem Kalfa, İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra İBB'den de ihale almaya başladı. Şu ana kadar pazarlık usulüyle İBB'den 15 kreş ihalesinin yanı sıra Silivri'deki KİPTAŞ'ın 1500 konutluk projesi ve İstanbul genelinde cadde düzenleme ihalelerini aldı.



ADRESE TESLİM İHALELER
 2015'e kadar sadece Beylikdüzü'nde projelere imza atan Soytekin, İmamoğlu'nun ilçe başkanlığına oturmasından sonra çalışma alanını genişletti. Soytekin Büyükçekmece, Esenyurt, Bakırköy'ün de aralarında bulunduğu ilçeler ile Balıkesir Edremit, Çanakkale'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda bölgede inşaatlar yapmaya başladı. Türkiye'de konut üretim alanında en büyük olan TOKİ'yle yarışır hale gelen Soytekin'in işleri bununla da sınırlı değil. Beylikdüzü, Büyükçekmece bölgesinde yaptığı lüks konut ve ticari alan projelerinin büyük bölümü imar planlarına aykırı olarak hayata geçti. Ancak bazı projelerinde kaçak bölümler, fazlalıklar olduğu için iskân alamıyor. Alt yapı, çevre düzenleme işlerinin de aranan ismi olan Kalfa Adem'e Beylikdüzü'nde tüm alt yapı tadilat işleri de adrese teslim ihalelerle verildi. Kültür Merkezi tadilatının yanı sıra Küçükçekmece Belediyesi'nin yeni binasını da Soytekin yaptı. Sadece Beylikdüzü Belediyesi'nden 150 milyon TL'lik ihaleyi alan isim oldu Soytekin..

125 METRELİK İMARA AYKIRI KULE DİKTİ
 Adem Soytekin, İmamoğlu'nun sahibi olduğu İmamoğlu İnşaat'ın Zigana 360 Panora projesinin kaba inşaatını da yaptı. Beylikdüzü'nün en yüksek binası olan 125 metrelik Akros İstanbul adını verdiği projeyi de o hayata geçirdi. Ancak bu kule de imara aykırı yapıldı. Torpark sahibi Erkan Koçali ile davalık oldu. Koçali, Soytekin'in kat karşılığı yaptığı kulede kendisinden 2 bin 500 metrekarelik alanı çaldığı iddiasıyla dava açtı.

 

SABAH

Kaynak:Sabah


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milyarder Epstein dosyasıÖnceki Haber

Milyarder Epstein dosyası

Gazze'de öldürülenlerin sayısı 23 bin 708'e yükseldiSonraki Haber

Gazze'de öldürülenlerin sayısı 23 bin 70...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!