Anayasa'nın 24. maddesi değişecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anayasa'nın 24. maddesi değişecek

Bakan Bozdağ: Başörtüsü için Anayasa'nın 24. maddesi değişecek

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı canlı yayında "Başörtüsü için tek maddede 24. maddede değişiklik yapılmasına karar verildi." dedi. Bakan Bozdağ, "CHP'nin de destek vermemek için fazlaca bir bahane bulacağını düşünmüyorum. İki maddelik bir düzenleme yapılacak. İkincisi de 41. madde. Aile Türk toplumunun temelidir. Türk toplumunun, devletinin güçlü olmasını istiyorsak ailenin güçlü olması gerekir." ifadelerini kullandı.

İşte Bakan Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları:

İşkenceye sıfır toleransı iktidar olunca hemen uyguladık.

Cezaevi yapmak övünülecek ve anlatılacak bir iş değil. Keşke suç işlenmese de cezaevleri olmasa. Bunlar mecbur olduğumuz işler.

BAŞÖRTÜSÜ İÇİN ANAYASA TEKLİFİ

CHP'nin TBMM'ye verdiği teklif esasında olmayan sorunu yeniden sorun haline getirecek bir dayanak teşkil ediyor. Özel sektörü ve diğer alanları kapsamıyor. Kamuda sadece bir mesleği icra eden kadınları kapsıyor. Bu düzenleme yasakçı zihniyet geldiğinde, olmayan sorunu yasal dayanaklı soruna dönüştürür.

CHP bu teklifi neden verdi? Bu teklif niye şimdi geldi. AYM'de milletin temel hak ve özgürlüklerini dava konusu eden CHP. Sebebi Başkanlık sistemidir, 50+1 sistemidir. Kendi sabit oyları yetmeyince, karşıdan oy alacak.

"BAŞÖRTÜSÜ İÇİN ANAYASANIN 24. MADDESİ DEĞİŞECEK"

Kılıçdaroğlu, Meclis'e teklifi verince, Cumhurbaşkanımız artık böyle bir sorun olmadığını söyleyerek karşı bir teklifte bulundu. Gelin bir güvence istiyorsanız daha iyisini yapalım, anayasa değişikliği yapalım. Biz bir çalışma yaptık. Hem siyasi hem uzman ekip birlikte istişare yaptık. Tek maddede değişiklik yapılmasına karar verildi. Bunun doğru yeri din ve vicdan hürriyetini düzenleyen anayasanın 24. maddesidir. Bu madde sadece başını örten kadınlarımıza değil başı açık kadınlarımızın da anayasada temel hak ve özgürlükler anlamında da şarta bağlanamayacağı ifade ediliyor.

Düzenleme büyük bir kabul görecektir. CHP'nin de destek vermemek için fazlaca bir bahane bulacağını düşünmüyorum. İki maddelik bir düzenleme yapılacak. İkincisi de 41. madde. Aile Türk toplumunun temelidir. Türk toplumunun, devletinin güçlü olmasını istiyorsak ailenin güçlü olması gerekir. Sadece Türkiye'de değil birçok ülkede aileyi korumak için anayasada değişiklik yapıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mali süreçler elektronik ortama taşınacakÖnceki Haber

Mali süreçler elektronik ortama taşınaca...

İstirahat raporu için para isteyen doktor açığa alındıSonraki Haber

İstirahat raporu için para isteyen dokto...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!