Artvin'de Sel Felaketi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Artvin'de Sel Felaketi
Artvin’in Yusufeli ilçesinde etkili olan sağanak, beraberinde sel ve heyelanı getirerek felakete neden oldu. Sele kapılan iki otomobilde, 3’ü aynı aileden olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetti.

Artvin Yusufeli’de önceki gün akşam saatlerinde etkili olan sağanak, sel ve heyelanlara neden oldu. Otomobili ile sele kapılan Musa Taşdemir çevredekiler tarafından yaralı olarak kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan Taşdemir (59), yaşamını yitirdi. Bir otomobilin daha içerisindekilerle sele kapıldığı yönünde ihbar üzerine AFAD ve UMKE ekiplerince bölgede arama başlatıldı. Yusufeli Barajı şantiyesinde yapılan kazıda, otomobil bulundu. Çamura bulanmış otomobilde yapılan aramada, Mustafa Sönmaz (53), eşi Müşerref Sönmaz (49) ve oğlu Salih Sönmaz’ın (16) cansız bedenlerine ulaşıldı.

ŞANTİYEYİ SEL BASTI

Yusufeli Barajı şantiyesinde de su baskını yaşandı. Selden kaçarak kurtulan işçiler, güvenli bölgelere sığındı. Şantiyede çalışanlara ait park halindeki onlarca araç ile iş makineleri balçığa gömüldü. Şantiyedeki hasar, dün sabah, gün ağarınca ortaya çıktı. Yatakhanelerin ve ofislerin bulunduğu şantiye alanında temizleme çalışmaları devam ederken, işçiler çamur yığınları arasında kalan eşyalarını kurtarmaya çalıştı.

Artvin-Erzurum karayolu da heyelan nedeniyle farklı noktalarda ulaşıma kapandı. Su kavuşumu mevkisinde tünelin içerisi balçıkla doldu. Karayolları, İl Özel İdaresi ekipleri ile baraj inşaatı görevlileri iş makineleriyle kapalı yolları ulaşıma açmak için çalışma yürütüyor.

‘ARABALARI ALTINA ALDI’

Artvin’den otomobille Erzurum’a giderken sele kapılmaktan son anda kurtulan Muhammed Geyik o anları şöyle anlattı: “Heyelan bir anda yamaçtan kopup yola düştü. Önümde seyreden 3 araç vardı. Bir araç son anda tünele ulaşmayı başardı, birini heyelan taşıyarak yolun altına attı. Bir araç da toprak altında kaldı. Biz akan toprağı görür görmez hemen geriye doğru kaçarak kurtulduk.”

TEHLİKE DEVAM EDİYOR

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz’de kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Rize ve Artvin çevreleri ile Trabzon’un doğu ilçelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli olması beklenen yağışların sel ve heyelanlara yol açabileceği belirtilirken dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şeffaf maskeler özel eğitim merkezindeki işitme engelli öğrencilere dağıtıldıÖnceki Haber

Şeffaf maskeler özel eğitim merkezindeki...

Rize Sular AltındaSonraki Haber

Rize Sular Altında

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!