Bakan Karaismailoğlu, RizeArtvin Havalimanı’nda açılış öncesi hazırlıkları inceledi:

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Karaismailoğlu, RizeArtvin Havalimanı’nda açılış öncesi hazırlıkları inceledi:
”Havalimanımız, bölgemizi Türkiye’mizin de ötesinde Karadeniz’e kıyısı olan tüm ülkeler ve Asya ile Avrupa arasındaki en önemli ticaret merkezlerinden biri yapacak. Rize kazanacak, Artvin kazanacak, Karadeniz kazanacak, ülkemiz kazanacak” ”Milletimiz, suyu getirenle, testiyi kıranı gayet iyi biliyor. İşte bu, 20 yılda verdiği her sözü tutmuş, milleti için aşkla çalışan, hizmet, refah, kalkınma, adalet deyince güven duyulan bir iktidarın başarısıdır”

RİZE (AA) Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, RizeArtvin Havalimanı'na ilişkin, "Havalimanımız, bölgemizi Türkiye'mizin de ötesinde Karadeniz'e kıyısı olan tüm ülkeler ve Asya ile Avrupa arasındaki en önemli ticaret merkezlerinden biri yapacak. Rize kazanacak, Artvin kazanacak, Karadeniz kazanacak, ülkemiz kazanacak." dedi.

Karaismailoğlu, temeli 3 Nisan 2017'de atılan, yarın da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılışı yapılacak olan RizeArtvin Havalimanı'nda açılış öncesi son hazırlıkları inceledi.

Bakan Karaismailoğlu, Engelliler Haftası dolayısıyla havalimanına gelen vatandaşlarla görüştü, burada engelliler için yapılan çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Rize Valisi Kemal Çeber, incelemeleri sonrası Bakan Karaismailoğlu'na "Erişebilirlik Belgesi"ni takdim etti.

"Türk sivil havacılığı, küresel bir güç haline geldi"

Karaismailoğlu, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle ülkenin en önemli ulaşım yatırımlarından biri olan RizeArtvin Havalimanı'nı hizmete açacaklarını söyledi.

Bakan Karaismailoğlu, hava yolu ulaşımının mesafeleri kısaltmak, turizmi, ticareti canlandırmakla kalmadığını, kültürel birlikteliği, alışverişi ve halklar arası iletişimi de mümkün kıldığını belirterek, "Farklı toplumlar arasında dostluk köprüleri kuruyor. O nedenle dünyamızın hem sosyal hem de ekonomik refahı stratejik önem taşıyor." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak havacılık sektöründe faaliyet gösteren bağlı ve ilgili kuruluşlarla son 20 yılda önemli gelişmeler kaydettiklerini anımsatan Karaismailoğlu, "Türk sivil havacılığı, gerçekleştirdiğimiz uygulama, politika ve düzenlemelerle küresel bir güç haline geldi. İç hat yolcu taşımacılığını rekabete açmamız, sektör açısından bir milattır. 'Havayolu halkın yolu olacak. Her vatandaşımız uçağa binecek.' hedefiyle başlattığımız politika ve uygulamalarla sivil havacılığımız çok hızlı bir büyüme sürecine girdi." diye konuştu.

AK Parti hükümetleri döneminde hava yolu sektörüne 147 milyar liradan fazla yatırım yapıldığına dikkati çeken Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye'yi baştanbaşa, çağın ihtiyaçlarına cevap veren yeni havalimanlarıyla donattık. Mevcut havalimanlarımızı da tepeden tırnağa yeniledik. 2003 yılında 26 olan aktif havalimanı sayımızı, 25 Mart'ta açtığımız yeni Tokat Havalimanı ile 57'ye yükselttik. Rize


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mardin’de sezonun ilk arpa hasadı yapıldıÖnceki Haber

Mardin’de sezonun ilk arpa hasadı yapıld...

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Anıtkabir’i ziyaret ettiSonraki Haber

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Anıtka...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!