Bruce Lee'nin ölüm nedeni 50 yıl sonra bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bruce Lee'nin ölüm nedeni 50 yıl sonra bulundu

 Dövüş ve aksiyon filmleriyle tanınan ünlü Çin asıllı Amerikalı aktör Bruce Lee’nin hayatını kaybetti. İddiaya göre ölüm nedeni su zehirlenmesi.
Ünlü aktör Bruce Lee'nin ölüm nedeni 50 yıl sonra bulundu

İspanya’daki Madrid Üniversitesi’nden bir grup bilim insanının tıp dergisi “Clinical Kidney Journal”da yayımlanan makalesinde, 1973 yılında hayatını kaybeden Bruce Lee’nin ölümü yeniden gözden geçirildi. “Hiponatremi” teorisinin öne sürüldüğü araştırmada, “Bilgilere göre ölüm nedeninin hiponatremiye bağlı beyin ödemi olduğunu öne sürüyoruz. Başka bir deyişle, Bruce Lee’nin böbreği, fazla suyu dışarı atamadığı için oyuncunun ölümüne neden oldu” ifadelerine yer verildi. Hiponatremi, sıvı fazlalığı, sodyum azlığı veya su alımının atılımından daha fazla oranda olması olarak tanımlanıyor. Araştırmanın yazarları, Lee’nin “hiponatremi için birden fazla risk faktörüne” sahip olabileceğine inandıklarını belirtti.
 

SADECE HAVUÇ VE ELMA SUYU İÇTİ

Aktarılan bilgilere göre, Lee’nin katı gıdaları bıraktığı, yalnızca havuç ve elma suyuyla hayatta kaldığı iddia ediliyor. Oyuncunun kaslarını daha iyi gösterebilmek adına vücudundaki sodyumu atmak için idrar söktürücü kullandığı ve hayatının son dönemlerinde günde 10-20 şişe sake (Japon pirinç ve tahıl tozundan üretilmiş alkollü içki) içmeye başladığı da iddia edildi.

Araştırmacılar,  Lee’nin muhtemelen ölümünden iki ay önce beyninde ödem birikmeye başladığını, ancak o sırada hiçbir teşhis konmadığını belirtti. Lee, 32 yaşındayken 20 Temmuz 1973’te Hong Kong’da hayatını kaybetmişti. Gerçek ölüm sebebi uzun süredir tartışma konusu olan Bruce Lee’nin bazı hayranları, onun cinayete kurban gittiğini öne sürüyor.

Gerekenden daha fazla su tüketimi kişinin zehirlenmesine neden olabilir. Aşırı su vücutta; kandaki sodyum miktarının düşmesine (hiponatremi), hücrelerin aşırı su alarak şişmesine yol açıyor. Buna bağlı olarak ciddi fiziksel sorunlara, beyin ödemine ve ölüme neden olabiliyor.
 
BRUCE LEE’NİN ‘SU’ FELSEFESİ

Bruce Lee, kendisi ile yapılan bir röportajda dövüş felsefesini şu sözlerle açıklamıştı: “Zihnini boşalt, formsuz ol, şekilsiz ol, tıpkı su gibi... Suyu bardağa koyduğunda bardak olur. Suyu şişeye koyduğunda şişe olur. Suyu çaydanlığa koyduğunda çaydanlık olur. Su akabilir, damlayabilir ya da parçalayabilir. Su gibi ol dostum!”

 

Kaynak:TGRT Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den önemli açıklamalar geldiÖnceki Haber

Deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den...

Pençe-Kılıç Harekatıyla 471 hedef ve 254 terörist etkisiz hale getirildiSonraki Haber

Pençe-Kılıç Harekatıyla 471 hedef ve 254...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!