Büyükşehir Belediye Başkanı, herkesin belediye başkanı olamamıştır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehir Belediye Başkanı, herkesin belediye başkanı olamamıştır
AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Altınok, "Büyükşehir Belediye Başkanı, herkesin belediye başkanı olamamıştır. Kendisi de itiraf etmiştir. Ayrımcılık yaptığını, partili olmayanları cezalandırdığını, onlara bir hizmet yapmadığını ve yapmayacağını" dedi.

 AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Keçiören'deki mahalle muhtarlarına verilmek üzere Keçiören Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen bilgisayar teslim törenine katıldı.

Buradaki konuşmasında Altınok, muhtarlıkların demokrasinin ilk kapısı olduğunu belirterek, seçimi kazanması halinde her ay bin 500 lira destek vereceği muhtarlar için ulaşımın da ücretsiz olacağını aktardı.

Keçiören Belediyesi olarak kiralık araç uygulamasına son verdiklerini ifade eden Altınok, "Ankara'da acilen kentsel dönüşüm projelerimizi hayata geçireceğiz. Keçiören'de 2019 yılında göreve başladığımızda kentsel dönüşüm planlarını yaptık, Büyükşehir tarafından iptal edildi. 31 Mart'tan sonra 6 ay içerisinde Keçiören'in kentsel dönüşümünü yapacağız. Çankaya, Yenimahalle ve Altındağ'ın bazı bölgelerinde yapacağız. Mamak Demirlibahçe, Abidinpaşa, Etimesgut'ta da ayrım yapmadan hemen dönüşüme başlayacağız." dedi.

"Eşit ve adaletle hizmet yapacağız"

Törenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Altınok, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın yerel seçim anketlerinde kendisinin önünde olduğuna ilişkin yapılan değerlendirmelerin sorulması üzerine, şu cevabı verdi:

"Hangi verilere göre konuşuldu onu bilmiyorum. Altınok'un önde olduğu anketler var, onu niye söylemiyorsunuz. Son yapılan iki anket var. İkisinde de biz öndeyiz. Sokağın nabzında da çok öndeyiz. Ankara'da mayıs ayındaki seçim sonuçları var. Yani o zaman da anketlerde MHP barajı aşamıyor, Cumhurbaşkanımız asla seçilemiyordu. Dolayısıyla daha seçim olmadan, vatandaş oyunu kullanmadan hiç kimse vatandaşın oyuna ipotek koyamaz. Sokağın nabzı 'Ankara'da Altınok' diyor."

Altınok, bir gazetecinin de ABB Başkanı Yavaş'ın dün akşam katıldığı bir televizyon programında, "Bize oy verenler kazandı, bize yakın olanlar kazandı, diğerleri kaybetti" ifadesinin kullanmasına ilişkin soru üzerine, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Herkesin başkanı olamadı. Kendi itiraf etti, ayrımcılık yaptı. Ankara'nın hakkını Ankaralıya vermedi. Ankara'nın ilçe belediyeleri büyükşehirden daha az bütçeyle, büyükşehirden daha çok eser ve hizmetler yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı, herkesin belediye başkanı olamamıştır. Kendisi de itiraf etmiştir. Ayrımcılık yaptığını, partili olmayanları cezalandırdığını, onlara bir hizmet yapmadığını ve yapmayacağını. Allah nasip ederse biz 31 Mart'tan sonra hiçbir ayrım yapmayacağız. Hangi partiye mensup olursa olsun, hangi partiden seçilirse seçilsin belediye başkanlarımıza eşit ve adaletle hizmet yapacağız."

Kaynak:TRT Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ne olur gelin kentsel dönüşüm yapalımÖnceki Haber

Ne olur gelin kentsel dönüşüm yapalım

Cezaevlerinde 309 bin kişi var, yüzde 30'u zehir tacirleriSonraki Haber

Cezaevlerinde 309 bin kişi var, yüzde 30...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!