CHP Sözcüsü Öztrak, MYK toplantısına ilişkin açıklama yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Sözcüsü Öztrak, MYK toplantısına ilişkin açıklama yaptı
”Ermenistan’ın bölge barışını tehdit eden bu tutumunu kabul edemeyiz. Bu, uluslararası hukukun açık ihlalidir. Bu, terördür” ”Meselenin uluslararası hukuk zemininde çözümü için Azerbaycan’a her türlü desteği vermek zorundayız. Yukarı Karabağ meselesinin barışçı yollarla çözümü için öncelik bellidir. Ermenistan, daha önce işgal ettiği bölgelerden askerlerini derhal geri çekmelidir”

ANKARA (AA) CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Ermenistan'ın bölge barışını tehdit eden bu tutumunu kabul edemeyiz. Bu, uluslararası hukukun açık ihlalidir. Bu, terördür." dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında video konferans yöntemiyle toplandı.

Toplantının ardından açıklamada bulunan Öztrak, Türkiye'nin ve içinde bulunduğu coğrafyanın çok kritik bir dönemden geçtiğini belirtti. Dün doğu sınırlarında bir başka krizin yeniden alevlendiğini ifade eden Öztrak, Ermenistan'ın uluslararası hukuka aykırı olarak Azerbaycan ile olan ateşkesi bir kere daha bozduğunu kaydetti.

Ermenistan'ın Azerilere ait yerleşim yerlerini ve sivilleri hedef aldığını dile getiren Öztrak, "Ermenistan'ın bölge barışını tehdit eden bu tutumunu kabul edemeyiz. Bu, uluslararası hukukun açık ihlalidir. Bu, terördür." diye konuştu.

Yukarı Karabağ'daki Ermenistan işgalinin bölgede kanayan bir yara olduğuna işaret eden Öztrak, yıllardır süren bu işgalin hem bölge güvenliğini hem de refahını tehdit ettiğini vurguladı.

Çatışmaların yaşandığı coğrafyanın Türkiye'nin Kafkasya'yla bağlantısı için stratejik önemde olduğuna dikkati çeken Öztrak, BaküTiflisCeyhan Boru hattı gibi önemli uluslararası stratejik tesislerin çatışma bölgesine yakın olduğunu belirtti.

Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti olarak olayların tüm boyutlarıyla, dikkatlice değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Öztrak, "Meselenin uluslararası hukuk zemininde çözümü için Azerbaycan'a her türlü desteği vermek zorundayız. Yukarı Karabağ meselesinin barışçı yollarla çözümü için öncelik bellidir. Ermenistan, daha önce işgal ettiği bölgelerden askerlerini derhal geri çekmelidir." dedi.

Saldırıda şehit olan Azerilere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Öztrak, "Azeri kardeşlerimizin ve Azerbaycan'ın acısı bizim de acımızdır. CHP olarak kalbimiz, dualarımız ve desteğimiz Azeri kardeşlerimiz ve Azerbaycan Cumhuriyeti'yle beraberdir." diye konuştu.

"TBMM'yi milli meselelerin çözüm adresi haline getirin"

Türkiye'nin pek çok cephede birden sıkışma riskiyle karşı karşıya olduğunu ileri süren Öztrak, Suriye'de ABD ve Rusya'nın, Türkiye sınırının hemen yanında bir terör koridorunu ilmek ilmek ördüğünü söyledi.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in "Türkiye'nin bölgede terör örgütlerine yönelik artık operasyon yapmayacağı" iddiasında bulunduğunu hatırlatan Öztrak, ülkeyi yönetenlerin ise bu "vahim" iddiaya karşı seslerinin çıkmadığını savundu.

Ege'de Yunanistan'ın Lozan'a aykırı şekilde Türkiye'nin burnunun dibindeki adaları silahlandırdığını, kendisine ait olmayan adacıkları işgal ettiğini ifade etti.

emokrasiden yana olan tüm partilerin uzlaşabileceği kanaatindeyim."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TEKNOFEST 2020 katılımcısı öğrenciler, savunma alanındaki projelerini Bab’da tanıttıÖnceki Haber

TEKNOFEST 2020 katılımcısı öğrenciler, s...

Antalya’da otomobilin çarptığı çocuk vefat ettiSonraki Haber

Antalya’da otomobilin çarptığı çocuk vef...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!