Daum Adem ailesiyle birlikte hayatını kaybetti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Daum Adem ailesiyle birlikte hayatını kaybetti
Hayali Beşiktaş'ı çalıştırmaktı...

Doğup büyüdüğü Osmaniye’yi terk etmeyen Adem Hurma ailesiyle birlikte depremde vefat etti. Tecrübeli teknik adamın oturduğu Esenevler, Osmaniye’de depremden en çok etkilenen mahallelerden biri olurken Hurma Ailesi pazar günü son yolculuklarına uğurlandı.

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 10 ili etkileyen depremde Osmaniyespor’a amatör ve profesyonel şampiyonluklar yaşatan teknik direktör Adem Hurma eşi ve 2 çocuğu ile enkaz altında kalarak vefat etti. ‘Daum Adem’ lakaplı tecrübeli teknik adamın ailesi ile oturduğu Esenevler depremden en çok etkilenen mahalle oldu. Evi 10 katlı binanın 6. katındaydı. Eşi Muazzez hanım, oğlu Bahadır ve kızı Bahar bir odada birbirlerine sarılmış halde bulundu. Adem hoca ise farklı bir odada enkazdan çıkarıldı.

30 yıla yaklaşan kariyerinde 3. Lig başta olmak üzere 2. Lig ve Bölgesel Amatör Lig’de görev yaptığı takımlara başarılar yaşatan Osmaniyespor’u amatör ligden alıp 2. Lig’e taşıyan Adem Hurma 1962 yılında Osmaniye’de doğdu. Futbol aşığıydı. Futbol oynadığı Osmaniyespor’a aşıktı. Tek isteği Osmaniye’de yetişen genç sporcuları ülke futboluna kazandırmaktı.

BiR GÜN BEŞiKTAŞ’I ÇALIŞTIRACAĞIM

Osmaniyespor’a amatör ve profesyonel şampiyonluklar yaşatan Adem Hurma birçok takımdan teklif gelmesine rağmen kabul etmedi ama hedefini hep yüksek tuttu: Bir gün Beşiktaş’ı çalıştıracağım. İşte futbola bu kadar tutkulu bir insan olan Hurma ve ailesi pazar günü toprağa verildi. Yakın arkadaşı alt yapı teknik direktörü Nuh Kurt hoca gözü yaşlı bir şekilde arkadaşı Adem Hurma’yı anlattı:

TAKIMLARINI DAUM TAKTiĞi iLE OYNATTI

Adem Hurma’nın hayatında 3 aşkı vardı: 1-Ailesi, 2-Osmaniyespor, 3-Beşiktaş. Futbol için gecesini gündüzüne katar dersler çalışır. Premier Lig, La Liga ve Bundesliga, Ligue 1 gibi önemli ligleri takip eder ve taktiklerini analiz edip anlatırdı.

En çok da Alman ligini seviyordu. Hem taktik, hem performans hem de fiziksel dökümlerini not defterine kaydeder, antrenmanlarda ise oyuncularına vizyonları için bilgilerini aktarırdı. Osmaniye ilçesinde disiplinli çalışmalarından dolayı ve çalıştırdığı takımlarda Alman teknik adam Cristoph Daum’un oyun anlayışını, sistemini benimsemesi nedeniyle ‘Daum Adem’ lakabı takmışlardı.

BiZiM iŞiMiZ TiCARET DEĞiL FUTBOL

Futboldan para kazanmamıştı. Çocuklarına bir şeyler bırakmak için kapı ve pencere üzerine dükkan açtı. ‘Futbol adamı başka bir iş yapamaz’ derler ya, yatırdığı parayı batırdı ama hiç üzülmedi. ‘Bizim işimiz ticaret değil, futbol’ dedi. Sonra da dükkanı kapattı.

Kaynak:DHA - Demirören Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sismik izolatörünün bir daireye maliyeti ne kadar?Önceki Haber

Sismik izolatörünün bir daireye maliyeti...

Devlet ve millet olarak bu felaketin üstesinden gelebilecek güce sahibizSonraki Haber

Devlet ve millet olarak bu felaketin üst...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!