Enflasyona karşı başlatılan kampanya büyüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Enflasyona karşı başlatılan kampanya büyüyor
Enflasyona karşı başlatılan kampanya çığ gibi büyüyor: 910 bin üyeye indirim çağrısı yaptılar... Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın öncülüğünde enflasyonla mücadele kapsamında başlatılan indirim kampanyası zincir marketler, mobilyacılar ve perakendeciler ile hızla büyürken indirim seferberliğine yönelik bir çağrı da İstanbul Ticaret Odası ve Ankara Ticaret Odası'ndan geldi. 750 binden fazla üyesine seslenen İTO Başkanı Şekib Avdagiç en az yıl sonuna kadar fiyatları artırmama ve indirim yapılması yönünde çağrıda bulunurken, 160 bin üyesi bulunan ATO'nun Başkanı Gürsel Baran ise üyelerini enflasyonla mücadele kapsamında indirim kampanyasına destek olmaya davet etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın peş peşe yaptığı çağrılarla ortaya çıkan indirim rüzgarı 100 bin noktaya yayıldı.

Otomotiv tarafında başlayıp, zincir marketlerle büyüyen ve mobilyadan perakendeye hızla yayılan indirim seferberliğinin önümüzdeki günlerde tüm sektörlerde etkisini göstermesi beklenirken bu yönde son açıklama ise İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran'dan geldi.

 

750 bin işletmeye indirim çağrısı

Olağanüstü bir dönem geçirildiğini aktaran Avdagiç, Ticaret Bakanlığı'nın aldığı tedbirlerle fiyatlardaki spekülatif sürecin normale dönme işaretleri verdiğini ifade etti.

Avdagiç, İTO'nun 750 binden fazla üyesine seslendiğini belirterek, "İstanbul iş dünyamızın en büyük meslek örgütü olan İTO'ya üye tüm üretici ve tüccarımızı, en az yıl sonuna kadar fiyatlarını artırmamaya ve imkanı olanları indirim yapmaya davet ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

 

"Enflasyonla mücadelede kritik bir viraja geldik"

 

İTO Başkanı Avdagiç, bazı sektörlerin belirli ürünlerde fiyat artışları yapılmayacağına dair açıklamalarının memnuniyet verici olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

 

"Bu indirimleri, tüm sektörlere ve ürünlere yaymalıyız. Ülke olarak enflasyonla mücadelede kritik bir viraja geldik. Rasyonelleşme politikası kapsamında uygulanan politikaların etkileri görülmeye başlandı. Bu virajı birlikte hareket ederek aşacağız. Yüksek enflasyonun birikimli sonuçlarının ne ölçüde ağır bir fatura çıkardığını hiç unutmamalıyız. Bu yolda beklentilerin bozulmasına izin veremeyiz. Enflasyonla mücadele kararlılığımızı tavizsiz sürdürmemiz gerekiyor. Bunu başarınca, makul sürede tek haneli enflasyon rakamlarına ulaşacağımıza inanıyorum."

 

Kaynak:Yeni Şafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye’de doğal gazda merkez oluyorÖnceki Haber

Türkiye’de doğal gazda merkez oluyor

Alışverişte IBAN’a gönder tehlikesiSonraki Haber

Alışverişte IBAN’a gönder tehlikesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!