Et ve Süt Kurumu'nun adını ve tabelalarını taklit eden kasaplara denetim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Et ve Süt Kurumu'nun adını ve tabelalarını taklit eden kasaplara denetim

Et ve Süt Kurumu'nun tabela ve isminin benzerini kullanarak satış yapan kasaplara yönelik denetimler devam ediyor. İstanbul'un bazı bölgelerinde bulunan işletmelerin, denetimlerin başlamasının ardından tabelalarında değişiklik yaptığı görülürken; ekipler marka taklitçiliğinden dolayı tutanak tuttu. Denetimler sırasında çekim yapan gazetecilere tepki gösteren işletme sahibi, "Vatandaş niye şaşırıyor ki? Et ve Süt Mağazaları yazıyor, salak mı?" ifadelerini kullandı.

ET ve Süt Kurumu'nun tabelalarına benzetilerek satış yapan işletmelere denetim yapıldı. Sultangazi'de bulunan ve tartışmalara neden olan 'Et ve Balık K.' tabelalı işletmenin "K." yı kaldırdığı görüldü. Denetimde işletmeye marka taklitçiliğinden dolayı tutanak tutuldu. Yine Sultangazi ve Eyüpsultan'da tabelalarında 'Et ve Süt Mağazaları' ve 'Et ve Balık Kasap' yazan iki farklı işletme, vatandaşların kafasına karıştırdı. Eyüpsultan'da bulunan işletmenin sahibi, "Vatandaş niye şaşırıyor ki ? Et ve Süt Mağazaları yazıyor, salak mı? Bilmesin, mağaza yazıyor zaten, kurum yazmıyor. Kurum olsa kurum yazar, bizde mağaza yazıyor" ifadelerini kullandı.


BAKANLIK İNCELEME BAŞLATILDIĞINI AÇIKLADI
İstanbul bazı işletmelerin tabelalarının Et ve Süt Kurumu mağazaları tabelalarıyla benzerliği vatandaşın kafasını karıştırıyor. Ticaret Bakanlığı'ndan bu konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Reklam Kurulunca yapılan incelemeler neticesinde, bahse konu işletmeler tarafından gerçekleştirilen tanıtımlarla ilgili olarak, Et ve Süt Kurumunun itibarından haksız yararlanılarak tüketicilerin güveninin kötüye kullanıldığı ve bu nedenle tüketicinin tecrübe ve bilgi eksikliklerinin istismar edildiği gerekçesiyle ilgili işletmelere idari para ve anılan reklamları durdurma cezaları tesis edilmesine karar verilmiştir. Tüketicilerimizi aldatıcı ve yanıltıcı olan söz konusu tanıtımlar bakanlığımız tarafından yakından takip edilmekte; gerek illerden gelen şikayet başvuruları ve denetim tutanakları, gerekse basına ve sosyal medya mecralarına yansıyan benzer faaliyetler titizlikle incelenmektedir" denildi.

Kaynak:A Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ordumuzla her alanda gurur duyuyoruzÖnceki Haber

Ordumuzla her alanda gurur duyuyoruz

Kemal Kılıçdaroğlu kazanamazsa...Sonraki Haber

Kemal Kılıçdaroğlu kazanamazsa...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!