EYT liler ilk maaşlarını ne zaman alacaklar?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
EYT liler ilk maaşlarını ne zaman alacaklar?
AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, TGRT Ekranlarında yayınlanan Cem küçük ile Günaydın Türkiye programında EYT için tarih verdi.

Muhammet Emin Akbaşoğlu : EYT en geç haftaya Meclis'e sunmayı planlıyoruz, maaşlar en geç Mart ayında yatırılacak. Bu konuda en ufak bir tereddüt söz konusu değil

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın merakla beklediği düzenleme ile ilgili en net açıklamayı Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu yaptı. Akbaşoğlu kadro düzenlemesi ve EYT hakkında önemli açıklamalar yaparken, "Son olarak sözleşmeliye kadro düzenlemesi ile ilgili adımı attık, Meclis’e sunduk. 500 bine yakın insanımız daimi kadroya geçirilmesi dün Plan ve Bütçe Komisyonundan geçti. Perşembe günü Meclis’e gelecek. Genel Kurulda yasalaştırarak hemen yürürlüğe sokulabilecek. Sıralama ve süreç yönetimi olarak da EYT ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenli Bakanlığı teknik çalışmayı bitirdi. En geç inşallah haftaya teklifi Meclis’e sunmayı planlıyoruz. En geç Mart ayında EYT’li kardeşlerimiz maaşlarını alacaklar." ifadelerini kullandı.

TGRT Haber TV'de Cem Küçük'ün sorularını cevaplayan Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT emekli maaşlarının hangi tarihte yatırılacağını da açıkladı. AK Partili isim süreç idaresinde sona gelindiğini belirterek, "En geç inşallah haftaya teklifi Meclis’e sunmayı planlıyoruz. En geç Mart ayında EYT’li kardeşlerimiz maaşlarını alacaklar" şeklinde konuştu.

23 senelik sorunun halledilmesine dair teklif, 8 Eylül 1999'dan önce çalışmaya başlayanları kapsayacak. 2 milyon 250 bin kişinin faydalanacağı EYT hususunda herhangi bir yaş sınırı olmayacak.

EYT hakkında henüz yasalaşma işlemi tamamlanmadığı için hali hazırda gerçekleştirilen müracaatlar kabul görmeyecek . Kanuni aşama bittikten sonra başvurular, e-Devlet üzerinden SGK'ya yapılacak.

 

Kaynak:TGRT Haber

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İBB'nin kamyonetinde kilolarca esrar ele geçirildi!Önceki Haber

İBB'nin kamyonetinde kilolarca esrar ele...

Sapanca Gölü su seviyesi kritik seviyedeSonraki Haber

Sapanca Gölü su seviyesi kritik seviyede

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!