EYT takvimi belli oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
EYT takvimi belli oldu

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesiyle emekli olacak olan milyonlar yetkilli ağızlardan gelecek açıklamaları aylardır heyecanla takip ediyor. AK Parti'den EYT düzenlemesine ilişkin açıklama geldi. EYT, TBMM'de Ocak ayında görüşülmeye başlanacak.  

OCAK'TA TBMM'DE GÖRÜŞÜLECEK

Son dönemlerde konu hakkında en çok konuşulanlardan biri yaş şartının getirilip getirilmeyeceği oldu. Kafalardaki soru işaretleri devam ederken EYT'ye dair en kapsamlı açıklamanın Cumnhurbaşkanı Erdoğan'dan gelmesi bekleniyor. Ocak ayında görüşülmeye başlanacağı öğrenilen düzenlemeden 8 Eylül 1999 tarihinden önce uzun vade işe giriş başlangıcı olanlar faydalanacak. Diğer yandan yaş şartına ilişkin henüz net bir açıklama yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT düzenlemesine yönelik son yaptığı açıklamada "Herkesi dinliyoruz. Kamuya ve özel sektöre yükünü hesaplıyoruz. En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

EYT için detaylı çalışmanın sürdüğünü vurgulayan Bakan Bilgin, bütün verilerin ortaya çıktıktan sonra kamuoyuna açıklanacağını ifade etmişti.

"SAYIN CUMHURBAŞKANININ VE SAYIN BAKANIN AÇIKLAMALARI DIŞINDA BAŞKA BİR ŞEYE İTİBAR EDİLMEMELİ"

Konuya ilişkin TRT Haber'de değerlendirmelerde bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Akay Tekin, şunları kaydetti:

"Toplumun gündemini uzun dönemdir işgal eden bir konu. Sadece çalışanlar değil toplumun tüm kesimlerini ilgilendiriyor. Sayın Bakan ve Sayın Cumhurbaşkanının açıklamaları var. Çok fazla yorum duyuyoruz korkunç bir bilgi kirliliği var. Bunun için Sayın Cumhurbaşkanının ve Sayın Bakanın açıklamaları dışında başka bir şeye itibar edilmemesi gerekiyor.

Sayın Bakan dün Meclis'te açıklamada bulundu. Bundan sonraki süreçte Bakanlık çalışmayı tamamlayacak. Çalışma, Sayın Cumhurbaşkanına arz edilecek. Nihayetinde bir bütçe meselesidir bu. Sayın Cumhurbaşkanının kararını verdikten sonra Meclis gündemine gelecek, komisyonlarda görüşülecek. Farklı partilerin konuyla ilgili teklifleri var. Dolayısıyla tüm partileri de ilgilendiriyor. Onların komisyonda müdahaleleri ve teklifleri olacak. Komisyonda şekil aldıktan sonra Meclis Genel Kurulu'na gelecek. Görüşmeler sırasında milletvekilleri değişiklik önergeleri verebilirler. Bunun için mevcut durum için söylüyorum Sayın Bakanın açıklamaları dışında çok fazla itibar edilmemesi lazım."

Kaynak:TGRT Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
26 şehirde 468 fabrika açtıkÖnceki Haber

26 şehirde 468 fabrika açtık

Sanayide çarklar dönüyor: Yıllık bazda yüzde 2,5 arttıSonraki Haber

Sanayide çarklar dönüyor: Yıllık bazda y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!