Finlandiya’nın NATO üyeliğine onay dış basının gündeminde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Finlandiya’nın NATO üyeliğine onay dış basının gündeminde
Finlandiya’nın NATO üyeliğine onay dış basında gündem oldu: Erdoğan sözünü tuttu

Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasına ilişkin kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesi bugün Finlandiya ve İsveç basınında geniş yankı buldu. Finlandiya basını sancılı sürecin ülkeleri için 'bir ders' olduğuna yer verirken İsveç basını önlerinde hala net bir tarih olmadığını belirterek "İsveç hala bekliyor ve kapıyı çalıyor." açıklamalarına yer verdi. CNN International Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği sözü yerine getirdiğine dikkat çekerek, 'Finlandiya'nın önündeki son engel kalktı' ifadesini kullandı.

Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasına ilişkin kanun teklifi, dün TBMM Genel Kurulundan geçerek kabul edildi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, kanun teklifinin TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesini memnuniyetle karşıladığını dile getirdi.
En çok konuşulan konulardan oldu

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ise, "Finlandiya, NATO'nun güvenliğine kendini adayan, güçlü bir müttefik olacak" ifadelerine yer verdi. Macaristan Parlamentosu'nun da hafta başında üyeliğini onayladığı Finlandiya'nın NATO sürecinin başlaması bugün hem Finlandiya hem dünya basınında en çok konuşulan konular arasında yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya'nın NATO üyeliğinin Meclis'teki onay sürecinin başlatılmasına karar verdiğini 17 Mart’ta açıklamıştı.

'İsveç halâ beklemede'

CNN International Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği sözü yerine getirdiğine dikkat çekerek, 'Finlandiya'nın önündeki son engel kalktı' ifadelerine yer verdi. İsveç'in hala beklemede olduğu belirtilen haberde CNN, sadece Türkiye değil Macaristan'ın da bu konuda çekinceleri olduğunu belirtti ve "Türkiye İsveç'in üyeliğine karşı kararlı görünüyor, süreç şimdilik tıkandı. Macaristan da İsveç'in NATO'ya katılma teklifinin onaylanmasından önce ele alınması gereken çok sayıda şikayet olduğunu vurguladı" diye yazdı.

Finlandiya basınından memnuniyet

Finlandiya basınında bugün duydukları memnuniyeti dile getirdi. Daily Finland gazetesi 'Finlandiya NATO'ya katılmaya hazır' başlıklı haberinde sürecin artık Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atacağı imzaya kaldığı ifade edilerek, İltalehti gazetesi TBMM oturumunda yapılan açıklamalara yer verdi ve oylamaya katılan 276 milletvekilinin tamamının Finlandiya lehine oy verdiğine dikkat çekti.

Kaynak:Yeni Şafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyarbakır annesi, terörden kurtardığı oğlunun düğününü yaptıÖnceki Haber

Diyarbakır annesi, terörden kurtardığı o...

Muharrem İnce CHP'nin aradığı günah keçisi hâline geldiSonraki Haber

Muharrem İnce CHP'nin aradığı günah keçi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!