Her görüşten STK depremzedeler için çalışıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Her görüşten STK depremzedeler için çalışıyor
Sivil toplum kuruluşları depremden etkilenen illerde vatandaşlara yardım elini uzatıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde vakıf ve derneklerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kuruluş, sahada yardım faaliyetleri yürütüyor.

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde, çok sayıda vakıf ve derneğin de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları afetzedelere destek için çalışıyor.

Çok sayıda kuruluş, depremlerden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Osmaniye, Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Şanlıurfa ve Kilis'e yardım ulaştırdı.

Yardım kuruluşları, 10 ilde hem yıkıntılarda arama kurtarma çalışmalarına destek oluyor hem de farklı noktalara kurulan aşevleri, mobil mutfaklar, ikram araçları ve mobil fırınlarla depremzedelere hizmet veriyor.

Türk Kızılay 18 bin personeliyle yaraları sarmaya çalışıyor
Depremin hemen ardından kan bağışı çağrısı yapan Türk Kızılaydan yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde farklı noktalara aşevi, mobil mutfak ve ikram araçları yerleştiren kurumun depremzedelere yönelik beslenme desteği sürüyor.

İHH 3 bin 359 kişilik ekibiyle deprem bölgesinde
Toplam 3 bin 359 kişilik ekibiyle deprem bölgesinde bulunan İHH'nin arama kurtarma ekipleri, depremin ilk gününden bu yana yüzlerce kişiyi enkazdan kurtardı.

Beşir Derneği bölgede 2 bin 500 kişilik ekiple destek veriyor
Beşir Derneği de afetle mücadele çalışmaları kapsamında, bölgede 60 lokasyonda 224 hizmet aracı ve 2 bin 500 kişilik ekiple arama kurtarma çalışmalarına destek oluyor.

AHBAP Derneği bölgedeki çalışmalara destek oluyor
Sanatçı Haluk Levent tarafından kurulan AHBAP Derneği, depremin ardından bölgeye intikal ederek yardım çalışmalarına destek oldu.

Diğer AHBAP gönüllüleri de başta AFAD olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları ile koordine olarak sahada çadır kurulumu, gıda ve kıyafet içeren yardım kolilerinin dağıtımı ve enkaz altında kalan vatandaşların yer tespiti gibi çalışmalara katkı sağladı.

TÜGVA, 81 ildeki temsilciliklerinde topladığı yardımları bölgeye ulaştırıyor
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından diğer tüm faaliyetlerini durdurarak, Valilik Sosyal Destek gruplarına destek verme kararı aldığını duyuran Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), 81 ildeki temsilciliklerinde topladığı yardımları, AFAD koordinasyonuyla ihtiyaç bölgelerine ulaştırıyor.

TÜRGEV, gıda ve insani yardım malzemelerini bölgeye ulaştırdı
Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) de personeli, öğrenciler ve gönüllüleriyle afet bölgesinde yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Ensar Vakfı, yurtlarını depremzedelere açıyor
Depremin ilk saatlerinden itibaren Türkiye genelindeki 150 şubesiyle seferberlik başlatan Ensar Vakfı, ilk etapta gönüllü kurtarma yapabilecek kişilerin, AFAD ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla bölgeye ulaştırılmasını sağladı.

Cansağlığı Vakfı 125 kişilik ekibiyle bölgede depremzedelere psikolojik danışma, destek ve yardım hizmetleri veriyor
Cansağlığı Vakfından yapılan açıklamaya göre vakıf, psikiyatrist ve ruh sağlığı uzmanlarından oluşan 125 kişilik ekibiyle depremzedelere psikolojik danışma, destek ve yardım hizmetleri veriyor.

Anadolu Federasyonu 7 bin personelle sahada
Anadolu Federasyonu Başkanı Turgay Aldemir, AA muhabirine, sadece kendilerine bağlı federasyon ve vakıflar içinde sahada çalışan yaklaşık 7 bin, kriz masasında ise 400'ün üzerinde gönüllü genç olduğunu söyledi.

ÖNDER 600 imam hatip derneğiyle deprem bölgesinde
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Türkiye'nin 81 ilinde yer alan 600 imam hatip derneği ile deprem bölgesindeki çalışmalara destek veriyor.

KADEM acil ihtiyaçların karşılanması için seferberlik başlattı
Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), depremlerin ardından hayatı olumsuz etkileyen zorlu şartların ortadan kaldırılması ve depremzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için seferberlik başlattı.

Vakıf, kampanya bünyesinde hazırlanan termal giysiler, battaniye, kıyafet, atkı, bere, çorap, başörtüsü, bebek maması, bebek bezi, hijyenik ürünler, vitaminler ve kişisel bakım malzemeleri ile zorunlu ihtiyaçları bölgeye gönderdi.

T3 Vakfı deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor
Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı, "Asrın felaketi" olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremler sonrası, deprem bölgesinde çalışmalar yürütüyor.

Vakfın paylaştığı bilgilere göre, T3 Vakfı afet bölgelerindeki yaraların sarılmasına destek olmak amacıyla 10 milyon TL'lik nakdi yardımı AFAD'a bağışladı.

Kaynak:AA - Anadolu Ajansı

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hayat kurtarmaya gittiği deprem bölgesinde kalp krizinden hayatını kaybettiÖnceki Haber

Hayat kurtarmaya gittiği deprem bölgesin...

Depremde eşini kaybetti, 4 kedisini kurtardıSonraki Haber

Depremde eşini kaybetti, 4 kedisini kurt...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!