İki füze peş peşe ateşlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İki füze peş peşe ateşlendi
Hava savunmada eşik atlayan Türkiye tamamen sıfırdan geliştirdi: İki füze peş peşe ateşlendi

Savunma sanayinde çağa yön verecek atılımlar gerçekleştiren Türkiye hava savunma alanında da 'en kritik virajlardan biri'ni daha başarıyla döndü. Geçtiğimiz gün önce HİSAR O+ füzesinin RF başlıklı versiyonunun saha testleri tamamlandı. Hemen ardından Siper-2 füzesi ilk kez ateşlendi. Konunun uzmanlarına göre Türkiye bu alanda dışa bağımlılığını en aza indirerek rüştünü ispat etti.

 

Yerli/milli savunma sanayiinin kendi ayakları üzerinde durmaya başladığı ilk dönemlerden bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en çok talep ettiği ürün ailesinden biri de hava savunma sistemleriydi.

TRT Haber'de yayınlanan Sertaç Aksan imzalı habere göre geçtiğimiz günlerde art arda açıklanan iki gelişme bu alandaki ilerlemenin hızla devam ettiğini gösteriyor.

İlk haber Hisar füze ailesinden geldi. HİSAR O+ olarak kodlanan Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi projesi kapsamında geliştirilen Radyo Frekans (RF) Arayıcı Başlıklı HİSAR O+ Füzesi’nin saha testleri başarıyla tamamlandı.

Hemen ertesi gün ise bu kez Siper füze ailesinden müjde verildi. Siper-2 füzesinin ilk kez ateşlendiği ana dair test görüntüleri kamuoyuyla paylaşıldı.

Her ne kadar farklı füzeler üzerinden ilerlemiş görünse de bu iki gelişmeyi aslında aynı temel hedef doğrultusunda dönülmüş kritik bir viraj olarak değerlendirmek yanlış olmaz. Hem bu açıklamaların ne anlama geldiğini hem de yakın gelecekte bu alanda duymamız muhtemel kimi gelişmeleri Savunma Sanayii Araştırmacısı Ahmet Alemdar değerlendirdi.

Hedefe güdümleniyor

TSK envanterinde hem HİSAR A+ hem de HİSAR O+ hava savunma füze sistemleri mevcut olduğunu belirtiyor Alemdar ve bu sistemlerde kullanılan füzelerde soğutmalı Kızıl Ötesi Arayıcı Başlık (IIR) kabiliyeti mevcut olduğu bilgisini paylaşıyor.

Saha test kampanyaları tamamlanan HİSAR RF (Radyo Frekans) füzesinin ise terminal safhaya ulaştığında artık hedef aydınlatmasına ihtiyaç duymadığının altını çiziyor. Füze, kendi RF arayıcı başlığındaki radarı sayesinde hedef tayinini yapıp imha etmek üzere hedefine güdümleniyor.

Kaynak:Yeni Şafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yüreklere de su serptilerÖnceki Haber

Yüreklere de su serptiler

TEKNOFEST kuşağı dev bir dip dalgası gibi geliyorSonraki Haber

TEKNOFEST kuşağı dev bir dip dalgası gib...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!