İstanbul'da taksi sorununu 6 ayda çözeceğiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul'da taksi sorununu 6 ayda çözeceğiz
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, projelerini anlattı. Merkezi taksi sistemi kuracaklarını belirten Kurum, "Vatandaş hizmet almak istediğinde bu sisteme girip taksi çağıracak. Maksimum 6 ayda İstanbul'da taksi sorununu tamamen ortadan kaldıracağız" dedi.

"İstanbul'da taksi sorununu 6 ayda çözeceğiz"

Merkezi taksi sistemi olacak. Vatandaş hizmet almak istediğinde bu sisteme girip taksi çağıracak. Maksimum 6 ayda İstanbul'da taksi sorununu tamamen ortadan kaldıracağız. Yeni plakalar için ihale yapıp taksi sorununu tamamen çözeceğiz. 

Deniz ulaşımını 2 kat artıracağız. Bugün deniz ulaşımı, afet esnasında da ihtiyaç duyduğumuz bir alt yapı. Şehire huzur ve güven gelecek. Scooter park alanları yapacağız.

"Borç 2,33 milyar eurodan 4,19 milyar euroya çıkmış"

İstanbul'da "engelleniyoruz" bahanesini 5 yıldır duyuyoruz. 2,33 milyar eurodan 4,19 milyar euroya çıkmış borcu. Borcu 2 kat artmış bir belediyeden bahsediyoruz. İBB yönetimi 1 metreküp bile yeni su kaynağı getiremedi. Bugün vatandaşımız diyor ki: Bunlar bizi susuz bırakacaklar. Yeşil alan yapmadınız ne yaptınız. Başardık diyorlar neyi başardınız. İstanbul'u mahvetmeyi başardınız. 12 kat parası artmasına rağmen borcu düşmemiş 2 kat artmış. Şehrin kaynağı 2 katına çıkmasına rağmen hizmetler hep geri kaldı. İstanbul’un kaynağını savurmazsanız, o kaynak her yere yeter. Bir tabelaya 175 milyon lira, bir konsere 550 milyon lira harcarsanız İstanbul'un sorunlarını çözemezsiniz.

"Biz haksız yere kimseyi işten çıkarmayacağız"

2019'da 78 bin 934 İBB personel sayısıyla devretmişiz. 2024'de 92 bin 176 olmuş. İşe giriş 46 bin 967, işten çıkış 33 bin 725. Biz haksız yere kimseyi işten çıkarmayacağız ve haksız yere atılanları işe geri alacağız. İBB niye iş yapamıyor, İBB iştirakleri neden zarar ediyor zaten bu rakamlarla neden böyle olduğu ortada. 

Kaynak:TRT Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ABD, BMGK'nin vermesini engellediÖnceki Haber

ABD, BMGK'nin vermesini engelledi

Bir organize suç örgütü daha çökertildiSonraki Haber

Bir organize suç örgütü daha çökertildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!