İşte TOGG'un Fiyatı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşte TOGG'un Fiyatı?
Yerli ve milli otomobilimiz Togg’un fiyatı belli oldu: Togg kaç paradan satılacak?

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'un uzun süredir beklenen satış fiyatı belli oldu. Peki: Togg fiyatı ne kadar? Togg kaç paradan satılacak? Togg kaç para? Togg kredi imkanları neler?

Yerli ve milli otomobil Togg'un satış süreci bu hafta başlayacak. Otomobilin liste fiyatı ise belli oldu.
TOGG FİYATI NE KADAR?

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg T10X modeli 953 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Mart sonundan itibaren çekilen kuralarla öncelik sırasına göre 2023'ün sonuna kadar 20 bin adet Togg kademe kademe sahiplerine teslim edilecek.

TOGG ÖTV MATRAH DÜZENLEMESİ

Kısa süre önce elektrikli araçlara matrah düzenlemesi geldi. Motor gücü 160 kilovattı aşan elektrikli araçların ÖTV matrahı yüzde 40'a çıkarıldı. Togg'un yer aldığı ÖTV matrahı ise yüzde 10'da kaldı. Yapılan bu düzenleme Togg'a özel matrah ayarlaması olarak değerlendirildi.

TOGG’A ÖZEL BANKA KREDİ İMKANLARI

Geçtiğimiz günlerde yerli ve milli otomobilimiz Togg’a özel kamu bankalarından düşük maliyetli finansmanlar sağlanacağı gündemde yerini almıştı. Togg fiyatının belli olmasının ardından gözler kamu bankalarının açıklayacağı kredilere çevrildi.

TOGG'UN ÖZELLİKLERİ

Bulunduğu SUV segmentinin en uzun aks mesafesine sahip elektrikli otomobil, tasarımının yanı sıra teknik özellikleriyle de büyük beğeni topluyor.

200 beygirlik ve 400 beygirlik iki versiyon sunan C-SUV modelinde arkadan itişli, dört tekerlekten çekişli, iki motorlu ve tek motorlu olacak şekilde farklı opsiyonlar mevcut bulunuyor. Pil paketleri de içeriğine göre değişecek olan araç, iki farklı menzil seçeneği (300-500 km) ile sessiz, keyifli ve sıfır emisyonla temiz bir sürüş sunacak.
TRUGO ŞARJ SİSTEMLERİ

Bataryaları da Gemlik fabrikasında üretilecek olan C-SUV modelin yüksek hızlı şarj özelliğine sahip Trugolar ile 25 dakikada yüzde 80'lik doluma ulaşması ve 500 kilometreden fazla yol gitmesi hedefleniyor.

Togg'un yerli ve milli üretim şarj istasyonu olan Trugo'nun ülke geneline yayılması içinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne üye işletmeler, Trugo kurulması için yer sağlayabilecek. Togg tarafından belirlenen noktalar yerleştirecek olan istasyonlar için yeterli elektrik altyapısı koşul olacak. Mülkiyet sahibi yalnızca enerji alt yapısını karşıladığında cirodan yüzde 5 pay alacak.

Trugo'nun 81 ilde 600'ün üzerinde konumda 1000 adet yüksek performanslı şarj cihazı kurma hedefi ile uyumlu olarak öncelikle 400 Shell istasyonu belirlendi. Belirlenen bu konumların 320'sinde Trugo, 80'inde ise Shell & Turcas cihazların kurulumundan sorumlu olacak.

Kaynak:Aydınlık Gazetesi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Cenazesi ortada kalan vatandaşlar İBB'ye isyan ettiÖnceki Haber

Cenazesi ortada kalan vatandaşlar İBB'ye...

Firari FETÖ'cülerden Kılıçdaroğlu'na Açık MektupSonraki Haber

Firari FETÖ'cülerden Kılıçdaroğlu'na Açı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!