Fiyatlar normale dönüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fiyatlar normale dönüyor
Otomotiv sektöründe fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı Ticaret Bakanlığı’nın aldığı tedbirler sonuç vermeye başladı. Galerilerde sıfır otomobillere ulaşım sorunu ortadan kalkarken, fiyatlarda 3 haftadır artış yaşanmıyor. Hatta yer yer düşüşler de gözlemleniyor. Bakanlık, tüm ticari alanlarda piyasa bozucu faaliyetlerin takip edildiği, vatandaşı mağdur edenlere karşı ilave başka tedbirlerin hayata geçirileceğini açıkladı.

Ticaret Bakanlığı, otomotiv piyasasındaki fahiş fiyatların ve stokçuluğun önüne geçmek adına piyasa bozucu faaliyetleri yakından takip ediyor. Aynı zamanda vatandaşları mağdur edenlere karşı yasal yaptırımlar da devreye alınıyor. Atılan adımlar sayesinde araç piyasasında düşüş seyri başlarken, araç bayilerinde liste fiyatlarına dönüş başladı. Ticaret Bakanlığı’nın sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Yüksek kâr alışkanlıklarını terk etmeye direnenlere rağmen fiyatlar 3 haftadır artış göstermemekte, süreç şu anda planladığımız şekilde ilerlemekte ve yer yer fiyatlarda düşüşler de gözlemlenmektedir” denildi.

SIFIR ARACA ERİŞİM SORUNU ORTADAN KALKTI

Bakanlığın açıklamasında, son düzenleme olan araç alım satımında kural ihlalinde araç başına 300 bin lira idari para cezası uygulamasıyla birlikte kanun dışı ilan sayılarında ciddi düşüş sağlandığı bilgisi verildi. Bu düzenlemelerin etkisiyle araç satışlarının oto pazara yönelmeye başladığı vurgulanırken, fiyatlarda düşüş beklentisinin ağırlık kazandığı kaydedildi. Söz konusu açıklamada, “İkinci el araç alım satımında yavaşlama olduğu görülmüştür. Bu düzelme ve yatay seyir sürecinin fiyatlar düşene kadar bir süre daha böyle devam edeceği umulmaktadır. Öte yandan, bu düzenlemeler galerilerde sıfır otomobillere ulaşım sorununu da ortadan kaldırmıştır" ifadelerine yer verildi.

STOKÇULUĞA SIKI TAKİP

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın göreve geldiği ilk günlerde sinyallerini verdiği düzenlemelerle ilgili, Bakan Bolat'ın başkanlığında otomotiv sektörü ve tüm paydaşlarının katılımıyla birçok istişare ve toplantı yapıldı. Bakanlığın açıklamasında, bu görüşmelerde ağustos-eylül aylarına kadar otomotiv piyasasında oluşturulan köpüğün kalkmaya başlayacağı sonucuna varıldığı belirtildi. Açıklamada, yapılan çalışmalar neticesinde başta internet siteleri ilanları, galerilerin sıfır ve ikinci el araç satışları dahil ve en çok da şahsi ilanların içeriğiyle ilgili birçok düzenleme yapıldığı, stokçuluğa ciddi darbe indirecek düzenlemelerin uygulamaya konulduğu ifade edildi. Bakanlık yasa dışı oto satışı yapanların bildirilmesini isterken, vatandaşları mağdur edenlere karşı yasal yaptırımların devreye alınacağını ve ilave tedbir ve düzenlemelerin hayata geçirileceğini duyurdu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Disney geri adım atmadıÖnceki Haber

Disney geri adım atmadı

Namus sözünü tutmadılar 23 bin çalışanı işten attılarSonraki Haber

Namus sözünü tutmadılar 23 bin çalışanı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!