Türk milletinin 60 yıllık hayalinin gerçeğe dönüşmesine şahitlik ediyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk milletinin 60 yıllık hayalinin gerçeğe dönüşmesine şahitlik ediyoruz
Türkiye'nin otomobili Togg'da, ilk teslimat, ilk siparişi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapıldı. Anadolu kırmızısı ve Gemlik yeşili araçları teslim alan Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı'nın ilk meyvelerinden Togg hayırlı olsun" dedi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan'la beraber, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen, ''Togg T10X İlk Teslimatı Programı’'na katıldı.

İlk Togg'un plakası dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu olan "Gemlik" renkli Togg makam aracı ve Emine Erdoğan'a ait 34 EE 2071 plakalı "Anadolu" renkli Togg'un önünde poz verdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Togg'un ortağı "babayiğitler", Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a hayırlı olsun dileklerini iletti. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a içinde araçlara ait anahtar ve ruhsat ile kolonya ve kestane şekerinin yer aldığı kitler teslim edildi.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, bugün Türk milletinin 60 yıllık hayalinin gerçeğe dönüşmesine hep birlikte şahitlik ettiklerini belirtti.

 Ülkenin gururu yerli ve milli marka Togg'un ilk siparişini 2019 yılında verdiklerini, bugün de ilk akıllı cihazı teslim aldıklarını ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye Yüzyılı'nın ilk meyvelerinden olan Togg'un tüm milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Togg ülkemizin teknolojik gelişiminin, ekonomik kalkınmasının ve küresel itibarının sembolü olarak doğmuş, gelişmiş ve bugünkü seviyesine gelmiştir. Biliyorsunuz, bu proje daha fikir aşamasındayken başlayan, halen devam eden haksız eleştiriler, ithamlar, iftira derecesine varan bühtanlar yöneltildi. Devrim otomobili için yürütülen tezviratın katbekat fazlası Togg için yapıldı. Peki ne oldu? Tasarımı yapıldı, fabrikası kuruldu, üretildi ve satışa çıktığı ilk gün Togg sipariş rekorları kırdı."

Kaynak:TRT Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İlke ittifakı yok ki menfaat ittifakı varÖnceki Haber

İlke ittifakı yok ki menfaat ittifakı va...

Kıbrıs Türk halkının mücadelesi dijital arşive taşındıSonraki Haber

Kıbrıs Türk halkının mücadelesi dijital...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!