İstihdamını artırmak, gelir seviyesini artırmak için gereken ne varsa yapacağız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstihdamını artırmak, gelir seviyesini artırmak için gereken ne varsa yapacağız
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, görevi Vedat Bilgin'den devraldı. Bakan Bilgin'den devraldığı bayrağı, Türkiye Yüzyılı vizyonunda daha ileriye taşıyacağını belirten Işıkhan, "Bizler de atacağımız adımlarla sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Türkiye'yi dünyada hak ettiği konuma ulaştıracak çalışmaları ortaya koymaya devam edeceğiz. Tüm kesimleri istihdamını artırmak, gelir seviyesini korumak ve artırma için gereken ne varsa yapacağız" ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, görevi Vedat Bilgin'den devraldı.

Bakan Işıkhan'ın açıklamalarından satır başlıkları:
Sayın Bilgin'den devraldığımız bayrağı Türkiye Yüzyılı vizyonunda ülkemize ve milletimize faydalı olacağız. Cumhur İttifakı'nın zaferiyle sonuçlanan çok önemli bir seçimi geride bıraktık.

'Tüm kesimlerin istihdamını artacak'
Bizler de atacağımız adımlarla sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Türkiye'yi dünyada hak ettiği konuma ulaştıracak çalışmaları ortaya koymaya devam edeceğiz. Tüm kesimlerin istihdamını artırmak, gelir seviyesini korumak ve artırma için gereken ne varsa yapacağız.

Vedat Işıkhan kimdir?
Vedat Işıkhan, 1966 yılında Mardin Artuklu'da doğdu. Işıkhan ilk, orta ve lise eğimini İzmir'de tamamladı. Hacettepe Üniversitesi sosyal hizmet alanında lisans, yüksek lisans, doktora, doçentlik ve profesörlük süreçlerini tamamladı. Halen Hacettepe Üniversitesi'nde profesör olarak görev yapmaktadır. Vedat Işıkhan, Hacettepe Üniversitesi Aile Hizmetleri Uygulama Merkezi Müdür Yardımcılığı, Sosyal Hizmet Bölüm Başkanlığı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Akademik yaşamında uzmanlaştığı önemli alanlar; çalışma hayatı, iş sağlığı ve güvenliği, işçi hakları, çocuk işçiliği ile mücadele, sosyal politikalar, sosyal sorunlar, sosyal hizmet, sosyal güvenlik, sosyal yardımlar, dezavantajlı gruplar, endüstri ilişkileri, sendikalar, aktif yaşlanma, yaşlı bakım sigortası ve emeklilik sonrası sorunlar yer almaktadır.

İyi düzeyde İngilizce Fransızca ve Arapça biliyor
2012 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Hükümet Programı kapsamında hayata geçirdiği Aile Sosyal Destek Programı'nın (ASDEP) ilk saha çalışmasında ASDEP Genel Koordinatörü olarak görev yapmış ve programın icra edilmesinde rol almıştır. 2015-2018 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı'nda akademik danışmanlık görevini yürüttü. 8 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyeliği'ne ve 17 Aralık 2021'de Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekilliği'ne atandı. 2023 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni Kabine'yi açıklamasının ardından Vedat Işıkhan, Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı oldu. Çok iyi düzeyde İngilizce, iyi düzeyde Fransızca ve Arapça bilmekte olan Işıkhan evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kaynak:Yeni Şafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeni ekonomi yönetimi iş başındaÖnceki Haber

Yeni ekonomi yönetimi iş başında

Yaşanan değişim şaşırtıyorSonraki Haber

Yaşanan değişim şaşırtıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!