Kandil'in yolu açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kandil'in yolu açıldı
Kandil'in yolu açıldı: Sınıra 'kilit' vuruldu

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekatı'nın düzenlendiği bölgeyi basın mensuplarına açtı. 17 Nisan 2022’de başlayan harekatta şimdiye kadar 506 terörist etkisiz hale getirilirken 575 mağara/sığınak imha edildi. Uzmanlara göre Pençe serisi operasyonlarla bölgenin güvenliği sağlandıktan sonra terör örgütü PKK’nın karargahı Kandil önünde hiçbir engel kalmıyor.

Sınır güvenliğini sağlamak ve PKK’lı teröristlerin kökünü kazımak için Irak’ın kuzeyinde Parasiya dağı ile Zap suyu ve Şemdinli çayı arasındaki bölgede 17 Nisan 2022’de başlatılan Pençe-Kilit Harekatı devam ediyor. Birleşmiş Milletler hukukundan doğan haklarını kullanan TSK, sınırın sıfır noktasında ve Irak’ın kuzeyinde kurduğu askeri üs bölgeleriyle ülke sınırlarını terör tehdidinden uzak tutuyor.

MİLLİ SİLAH SİSTEMLERİ KULLANILIYOR

Milli Savunma Bakanlığı koordinasyonunda Harekatın gerçekleştirildiği bölgeye en hakim noktalardan 2 bin 50 rakımlı Gezgin Tepe ile 2 bin 300 rakımlı Geyik Tepe üs bölgelerine giden basın mensupları, Mehmetçiğin terörle mücadelesine şahit oldu. Mehmetçiğin zorlu arazi ve hava şartlarına rağmen özveriyle yürüttüğü harekatta, modern keşif gözetleme sistemleriyle tespit edilen sınırı geçme çabasındaki teröristler, yerli ve milli silah sistemleriyle etkisiz hale getiriliyor.

GİRİLEMEZ DENİLEN HER YERE GİRDİK!

Şen, şunları kaydetti: “Pençe-Kilit Harekatı öncesi Irak’ın kuzeyinden Türkiye’ye tanksavar, havan, füze, roket, keskin nişancı, dron ve maket uçakla 900’ün üzerinde taciz ve sabotaj gerçekleştirilmiştir. Irak’ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik saldırıları bertaraf etmek, sınır hattının emniyetini sağlamak maksadıyla başlayan Pençe-Kilit Operasyonu ile tüm terör inlerine girilmiş, mağara ve inleri teröristlerin başlarına yıkılmıştır. Kahraman komandolarımız bu bölgenin emniyetini almış ve halen operasyonlara devam etmektedir. Neticede ‘Girilemez’ denilen her yere girdik, ‘Ulaşılamaz’ denilen her noktaya ulaştık.”

Kaynak:Yeni Şafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Küresel ısınma tehdidi artıyorÖnceki Haber

Küresel ısınma tehdidi artıyor

İsveç NATO’yu değil FETÖ'yü tercih ettiSonraki Haber

İsveç NATO’yu değil FETÖ'yü tercih etti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!