Kararın arkasında siyasi akıl aramak ahmaklıktır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kararın arkasında siyasi akıl aramak ahmaklıktır
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan İmamoğlu davasına ilişkin açıklama: Kararın arkasında siyasi akıl aramak ahmaklıktır

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle aldığı 2 yıl 7 aylık hapis ve siyasi yasak cezasını hakkında konuştu. Oktay, "Kararın arkasında siyasi akıl aramak ahmaklıktır" dedi. Oktay ayrıca EYT düzenlemesiyle ilgili, " söz verdiğimiz gibi bu ay tamamlayacağı ve kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM bütçe görüşmeleri kapanış konuşmasında gündeme dair önemli açıklamalar yaparken EYT düzenlemesiyle ilgili tarih verdi. Oktay, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu davasında alınan karara ilişkin de konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İmamoğlu davası kararına ilişkin açıklamasında, kararda olası bir hata varsa düzeltileceği yerin yine mahkeme olacağına hatırlatarak, "Muhalefetin adaylık kavgasına mahkeme kararının alet edilmesi trajikomiktir" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay EYT ile ilgili yaptığı açıklamada, "Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemeyi hükümet olarak söz verdiğimiz gibi bu ay tamamlayacağı ve kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

Fuat Oktay'ın açıklamalarından önemli başlıklar:

Diyarbakır’da polis servis aracının geçişi sırasında, hain terör örgütü tarafından düzenlenen bombalı saldırı sonucu yaralanan polislerimize ve bir sivil vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin birlik ve beraberliğini hedef alan bu saldırılar tam tersine milleti birbirine kenetleyecektir. Terörle mücadele kararlılığımızı da perçinleyecektir.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın, yargılandığı bir davada aldığı ceza üzerinden, gerek kamuoyunda gerekse Meclis’te konunun kendisiyle ilgisi olmayan bir gündem inşa edilmeye çalışıldığını gördük. Öncelikle şu hususları ifade etmek isterim: Anayasamızın “Yargı Yetkisi” başlıklı 9’uncu maddesinde, yargı yetkisi, Türk Milleti adına bağımsız ve tarafsız mahkemelerce kullanılmaktadır.

Anayasamızın 138. Maddesinde; Görülmekte olan bir dava hakkında Yasama Meclisinde yargı yetkisinin kullanılmasıyla ilgili soru sorulamayacağı, görüşme yapılamayacağı veya herhangi bir beyanda bulunulamayacağı; yasama ve yürütme organları ile idarenin, mahkeme kararlarına uymak zorunda olduğu, bu organlar ve idarenin, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremeyeceği ve bunların yerine getirilmesini geciktiremeyeceği açıkça hüküm altına alınmıştır.

Mahkeme kararlarının arkasında siyasi karar akıl aramak siyasi ahlaksızlığın ta kendisidir.

İmamoğlu davası kararında bir hata varsa düzeltileceği yer yine mahkemedir.

Kaynak:TGRT Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çeşitli suçlardan aranan 241 kişi yakalandıÖnceki Haber

Çeşitli suçlardan aranan 241 kişi yakala...

Liralaşma hamleleri devam ediyorSonraki Haber

Liralaşma hamleleri devam ediyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!