Kılıçdaroğlu Halk TV ekranlarından Demirtaş'a selam gönderdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kılıçdaroğlu Halk TV ekranlarından Demirtaş'a selam gönderdi
Kendisine buradan selamlarımızı gönderelim. Haksız bir şekilde içeride tutulduğunu biliyorum... Kılıçdaroğlu'nun bu açıklaması üzerine kamuoyunda tepkilere yok açtı. Bilindiği üzere 6-7 Ekim 2014 tarihinde terör sempatatizanlarını sokağa çağırarak aralarında çocuklarında bulunduğu 31 vatandaşımızın vahşice katledilmesine ve milyarlarca lira maddi zarara sebep olan eli kanlı Demirtaş'ın nasıl masum görüldüğü milletimiz tarafından merak ediliyor.

Geçtiğimiz akşam Halk TV canlı yayınına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan eski HDP'li Selahattin Demirtaş'a bir kez daha destek oldu. Demirtaş'ın kadın politikalarına yönelik önerisine olumlu yönde cevap veren CHP lideri, "Bence gayet güzel bir öneri, kendisine teşekkür ederim. Kendisine buradan selamlarımızı gönderelim. Haksız bir şekilde içeride tutulduğunu biliyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz akşam Halk TV, canlı yayınına katıldı. Burada gündeme ilişkin soruları cevaplayan Kılıçdaroğlu, Altılı Masa'nın adayının 13 Şubat'ta açıklanacağını söyledi.

DEMİRTAŞ'TAN KILIÇDAROĞLU'NA TAVSİYE

Kılıçdaroğlu, daha sonra ise terör soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan eski HDP'li Selahattin Demirtaş tarafından kendilerine yapılan bir öneriye cevap verdi.
CHP liderine selamlarını ileten Demirtaş, "Seçimden sonra kurulacak Kadın Bakanlığına, şiddete uğramış kadınların tedavi ve rehabilitasyon merkezlerine, kadın öğrenci yurtlarına, emekçi kadın misafirhanelerine, ev işçisi kadınların sendikalarına, kadın sığınma evlerine, bağımsız kadın örgütlerine tahsis edilmesi" önerisinde bulundu.

"HAKSIZ BİR ŞEKİLDE İÇERİDE TUTULUYOR"
Demirtaş'ın selamına selamla karşılık veren Kılıçdaroğlu, "Bence gayet güzel bir öneri, kendisine teşekkür ederim. Kendisine buradan selamlarımızı gönderelim. Haksız bir şekilde içeride tutulduğunu biliyorum." ifadelerini kullandı.

 

Demirtaş neden içeride? Gerçenten de masum mu?

Selahattin Demirtaş 6 Ekim 2014'teki HDP toplantısının ardından yapılan "Sözde Kobani'de yaşanan katliam girişimine karşı 7'den 70'e bütün halklarımızı sokağa, alan tutmaya ve harekete geçmeye çağırıyoruz. Bundan böyle her yer Kobani'dir"  açıklamarıyla terör unsurlarına ve sempatizanlarını sokağa döktü.

Olaylarda, 2 polis şehit oldu, Diyarbakır'da 3 arkadaşıyla yoksullara kurban eti dağıtan Yasin Börü'nün de aralarında bulunduğu 31 kişi hayatını kaybetti, 221 vatandaş ile 139 polis yaralandı. İzinsiz gösterilerde saldırıya maruz kalan 25'i kaymakamlık binası, 67'si emniyet, 29'u siyasi parti olmak üzere bin 113 bina hasar gördü.

Okulları da hedef aldılar

Tunceli'de 2, Mersin'de 3, Diyarbakır'da 34, Şırnak'ta 13, Adıyaman'da 1, Batman'da 4, Şanlıurfa'da 19, Bitlis'te 8, Bursa'da 2, Gaziantep'te 1, Mardin'de 36, Muş'ta 6, İstanbul'da 11, Bingöl'de 2, Hakkari'de 28, Siirt'te 13, Van'da 18 okulda terör örgütü yandaşlarının saldırıları nedeniyle hasar meydana geldi.

Van'da 22 milyon 469 bin, Diyarbakır'da 234 bin 997, Muş'ta 3 milyon 550 bin, Mardin'de 5 milyon 180 bin, Batman'da 4 milyon ve Tunceli'de 618 bin lira olmak üzere olayların yaşandığı illerdeki zarar gören esnafa yaklaşık 50 milyon lira tutarında ödenek aktarıldı.

Emniyet raporunda "6-7 Ekim olayları"

Diyarbakır'da Kobani bahanesiyle geçen yıl 6-7 Ekim'de düzenlenen izinsiz gösterilere ilişkin İl Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan 46 sayfalık rapor, olayların vahametini ortaya çıkardı.

Rapora göre, Diyarbakır'daki olaylarda Yasin Börü ve arkadaşlarının da bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetti, 65 vatandaş ile aralarında 4. sınıf emniyet müdürü ve komiser yardımcısının da bulunduğu 14 güvenlik görevlisi yaralandı. 

Olaylarda 144 özel bina ve iş yeri, 16 kamu binası, 6 av bayisi, 17 özel ve kamu bankası, 4 okul, bir müze, 88 özel araç, 40 kamu aracı, bir parti binası ve 36 MOBESE kamerası zarar gördü. 

Diyarbakır'da olaylara ilişkin gözaltına alınan 189 kişiden 45'i tutuklandı.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP'li Fikri Sağlar da altılı masadan rahatsız: Heyecan ve umut düşüşteÖnceki Haber

CHP'li Fikri Sağlar da altılı masadan ra...

Milletin karşısına bir isimle çıkmak yerine bize sataşıyorlarSonraki Haber

Milletin karşısına bir isimle çıkmak yer...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!