Otomobil fiyatlarını düşürecek açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Otomobil fiyatlarını düşürecek açıklama
Dünya devi ilan etti 'çip krizi bizim için bitti'

Otomotiv sektörünü 2 yıldır kasıp kavuran ve tüketicinin bayilerde araç bulamayarak aylarca sıra beklemesine yol açan çip krizi hakkında Alman üretici cephesinden dikkat çeken bir açıklama geldi. Opel Türkiye Genel Müdürü Emre Özocak, çip krizinin kendileri için artık bir sorun olmaktan çıktığını bildirerek, 'Çip krizi bizim için bitti. Aylardır üretimde hammadde sıkıntısı yaşamıyoruz. Fakat, limanlar dolu olduğundan otomobillerimizi gemi ile getirmekte sıkıntı çekiyoruz ve üretilen araçlar fabrikada beklemek durumunda kalıyor. Ek maliyetlere katlanarak araçları demiryolu ile getirmek gibi çözümler üzerinde çalışıyoruz' dedi.

Otomotiv sektörü, son 2 yıldır tarihindeki en büyük krizlerinden birini yaşıyor. 2021 yılı başında başlayan yarı iletken elektronik krizi, bir diğer deyişle çip krizi, dünya çapındaki otomotiv üretimine büyük bir darbe vurdu.

Ardından gelişen süreçte, otomotiv endüstrisi farklı hammadde, tedarik ve lojistik gibi yeni krizler ile de karşı karşıya kaldı. 2022 Mart ayında patlak veren Rusya-Ukrayna savaşı ise, sektörde yaşanan tedarik krizlerine bir yenisini ekledi.

Allianz Trade'in araştırmasına göre, başta çip olmak üzere, tüm bu krizler global otomotiv üretiminde 18 milyon adetlik kayıp yarattı. Çip krizinin sadece Avrupa otomotiv sektörüne maliyeti ise 2 yılda 100 milyar euroyu buldu.

Çip krizi sektördeki etkisini mali olarak gösterirken, tüketici nezdinde ise bayide araç bulamama şeklinde kendini belli ediyor.

Her ne kadar markalar kendi stratejisini oluşturup, krizden daha az etkilenmenin yollarını arasa da, özellikle Türkiye gibi tüketici talebinin yüksek olduğu pazarlarda, sıfır kilometre bir otomobil satın almak için aylarca sıra beklemek yaklaşık 2 senedir hayatın normal akışı haline gelmiş durumda.

"AVRUPA'DAKİ RESESYON TÜRKİYE'YE FIRSAT OLUŞTURDU"

Opel Türkiye Genel Müdürü, Alman markanın gelecek hedeflerinde de bahsetti.

Bu yıl yüzde 40 büyümek istediklerini belirten Emre Özocak, "Opel'in toplam satışlarının yüzde 6'sı Türkiye'de yapılıyor. Adet olarak baktığımızda Türkiye Opel'in en büyük 5'inci pazarı. 2023'te, 800 bin adetlik toplam pazarda 52 bin araç satarak yüzde 6.5 pazar payı hedefliyoruz" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başıboş köpeklere bir can daha aldıÖnceki Haber

Başıboş köpeklere bir can daha aldı

İşgalci Yahudiler rahat durmuyorSonraki Haber

İşgalci Yahudiler rahat durmuyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!