Rusya'sız olmaz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rusya'sız olmaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi için gittiği Hindistan'da Rusya'sız Tahıl Koridoru arayışlarına kapıyı kapattı. Putin'le konuyu enine boynuna konuştuğunu belirten Erdoğan, "Tahıl meselesinde Rusya'yı dışlayan bir sürecin sürdürülebilir olma ihtimali çok düşüktür" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Tahıl meselesinde Rusya’yı dışlayan bir sürecin sürdürülebilir olma ihtimali çok düşüktür” dedi.

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen 18’inci G20 Liderler Zirvesi’nin sona ermesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan, Fas’ta meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diledi. Erdoğan, “Daha 6 ay önce asrın felaketini yaşamış bir ülke olarak tüm imkanlarımızla Faslı kardeşlerimize yardıma hazırız” dedi.

PEK ÇOK DİPLOMATİK HAMLEYE İMZA ATTIK

1,5 yıldır devam eden ve yüz binlerce insanın canına mal olan Rusya-Ukrayna savaşını sonlandırmak için yoğun çaba harcadıklarını söyleyen Erdoğan, tarafları aynı masa etrafında toplayan İstanbul sürecinden, esir takaslarına ve Karadeniz Girişimi’ne kadar pek çok diplomatik hamleye imza attıklarına dikkati çekti.

GIDA KRİZİNİN ÖNÜNE GEÇTİK

“Karadeniz Girişimi çerçevesinde, 33 milyon ton tahıl uluslararası piyasalara ulaştırıldı” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Girişim sayesinde gıda krizinin daha fazla derinleşmesinin önüne geçtik. Şahsi temaslarımız sonucunda, girişim 3 kez uzatıldı. Hafta başında, pazartesi günü Sayın Putin’in daveti üzerine Soçi’ye yaptığım ziyarette bu meseleyi kendisiyle bir kez daha enine boyuna konuştuk” değerlendirmesinde bulundu.

AFRİKA’YA 1 MİLYON TON DAHA TAHIL

Rusya-Katar ve Türkiye olarak gıda sıkıntısı çeken Afrika ülkelerine yönelik 1 milyon ton tahılın işlenerek ulaştırılmasına önem verdiklerine vurgu yapan Erdoğan, şöyle konuştu: “El ele vererek bunu gerçekleştireceğiz. Tahıl meselesinde Rusya’yı dışlayan bir sürecin sürdürülebilir olma ihtimali çok düşüktür. Karadeniz’de sükuneti bozacak, bölgede gerilimi tırmandıracak her türlü adımdan uzak durulması gerektiği kanaatindeyiz.”

TEMAS İÇİNDE OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

“Bugüne kadar Montrö’yü titizlikle uygulayarak ve taraflarla sürekli diyalog halinde kalarak, böyle bir duruma mahal vermedik. Küresel gıda güvenliğine katkı için yakın zamanda Gıda Güvenliği Çalışma Grubu’nu toplayacağız. Gerek Rusya gerek Ukrayna gerekse Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplumla yakın temas içinde olmayı sürdüreceğiz. Zirve bildirgesinde ülkemizin tüm bu çabalarından hakkıyla bahsedildi.”

Kaynak:Yeni Şafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ABD İHA'larına Pençe KilitÖnceki Haber

ABD İHA'larına Pençe Kilit

Üstü tamamen çizildiSonraki Haber

Üstü tamamen çizildi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!