Savunma sanayii projeleri 90 milyar doların üzerine çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Savunma sanayii projeleri 90 milyar doların üzerine çıktı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, savunma sanayiinde Türkiye'nin öncü ülke olmaya devam ettiğini söyledi. Yılmaz, "Savunma sanayii projelerimiz 16 kat arttı ve 90 milyar doların üzerine çıktı" dedi.

 Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanlığına bağlı, ilgili ve ilişkili kurum, kuruluşların 2024 yılı bütçelerinin sunumunu yaptı.

Cumhurbaşkanlığının 2022 yılı harcamasının 5 milyar 363 milyon 434 bin lira olarak gerçekleştiğini belirten Yılmaz, Cumhurbaşkanlığının 2024 yılı bütçesinin 12 milyar 283 milyon 843 bin lira olarak öngörüldüğünü ifade etti.

Yılmaz, bu ödeneğin yüzde 39'unun barışı destekleme faaliyetleri ve acil destek giderleri kapsamında diğer kurum ve kuruluşlara, yüzde 9'unun Hazine yardımı olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kurulan ofislere, yüzde 52'sinin ise Cumhurbaşkanlığı Merkez Teşkilatı ihtiyaçlarına ayrıldığını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Merkez Teşkilatına ayrılan kaynakta Millet Kütüphanesinin giderlerinin de yer aldığını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Kütüphanemizde, Devlet Arşivleri Başkanlığının sayısallaştırılmış 70 milyon belgesine ve Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığının 500 bin kitabının künye bilgisine ve 100 binin üzerinde nadir/yazma eserin dijital görüntüsüne ulaşılabilmektedir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük hedefler ile kuruluşuna öncülük ettiği Millet Kütüphanesi, Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olmakla birlikte ilerleyen zamanlarda hem koleksiyon hem de sunulan hizmetler açısından dünyanın sayılı kütüphaneleri arasında olmayı hedeflemektedir. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bünyesinde yer alan Millet Kütüphanesi 125 bin metrekarelik alanda 5 bin kişilik oturma kapasitesi ile 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Kütüphanenin koleksiyonunda, 2 milyon 360 bin basılı kitap, 2 milyonun üzerinde süreli yayın mevcuttur. Ayrıca, 64 adet veri tabanı içeriğinde 750 bin e-kitap, 7 milyon tez, 77 bine yakın e-dergi olmak üzere toplamda 300 milyonun üzerinde e-kaynak bulunmaktadır. Millet Kütüphanesi açıldığı günden itibaren yaklaşık olarak 4,5 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmıştır."

Yılmaz, Millet Kütüphanesinde ziyaretçi ve öğrencilere ücretsiz çeşitli ikramlarda bulunulduğunu, bu kapsamdaki harcamaların Cumhurbaşkanlığı bütçesinden karşılandığını söyledi.

Kaynak:TRT Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AnadoluJet AJET oluyorÖnceki Haber

AnadoluJet AJET oluyor

Dezenformasyon hibrit sınamaların en sık başvurulan yöntemlerinden biridirSonraki Haber

Dezenformasyon hibrit sınamaların en sık...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!