Şehir hastaneleri depremzedeler için seferber oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehir hastaneleri depremzedeler için seferber oldu
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından seferber olan şehir hastanelerinde, bugüne kadar yaklaşık 20 binden fazla yaralı depremzede tedavi gördü.

Koronvirüs salgınıyla mücadelede Türkiye'nin şifa merkezleri haline gelen şehir hastaneleri şimdi de Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından binlerce afetzedenin yaralarının sarılmasında önemli rol oynuyor.

Türkiye'nin dört bir yanında faaliyet gösteren şehir hastaneleri, 2019 sonunda başlayan ve geçen yıla kadar etkisini sürdüren Kovid-19 salgınıyla mücadelenin merkez üssü olmuştu.

Şu an sayıları 20'ye ulaşan hastaneler, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından da yaralı depremzedelerin tedavisinde kritik rol oynadı. Bünyelerindeki helikopter pistleri sayesinde özellikle bölgedeki şehir hastanelerine yaralı nakli hızla yapıldı.

Depremzede yaralıların büyük bölümü başta Adana, Mersin, Elazığ, Konya, Kayseri gibi çevre illerdeki şehir hastanelerinde tedaviye alınırken çok sayıda yaralı Cumhurbaşkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Sağlık Bakanlığı bünyesindeki uçak ve helikopterlerle Ankara ve İstanbul'daki söz konusu hastanelere nakledildi.

Bu şehir hastanelerinde depremden sonraki 10 gün içinde yaklaşık 20 bin yaralı depremzede tedavi gördü.

Ankara'daki şehir hastanelerinde 4 bin 289 depremzedeye sağlık hizmeti sunuldu

İstanbul'daki 4 şehir hastanesi 1693 depremzedeye sağlık hizmeti sundu

Mersin Şehir Hastanesi 5 bin 300 depremzedeye sağlık hizmeti sundu

Kayseri Şehir Hastanesinde depremzede çocuklar için özel etkinlikler

Elazığ ve Konya Şehir Hastanelerinde 2 bine yakın depremzede tedavi gördü

Şehir hastaneleri depreme dayanıklı inşa ediliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yapımına başlanan şehir hastanelerinin sayısı 20'ye ulaştı. İstanbul'da 4, Ankara'da 2 şehir hastanesi her gün binlerce hastaya hizmet veriyor.

Adana, Bursa, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Isparta, Tekirdağ, Manisa, Yozgat, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Mersin ve Balıkesir'de de şehir hastaneleri bulunuyor. Antalya, Aydın, Denizli, Diyarbakır, İzmir, Kocaeli, Kütahya, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon ve Gaziantep'te olmak üzere 13 şehir hastanesinin yapımı devam ederken İstanbul Sancaktepe ve Rize Şehir Hastanelerinin proje çalışması sürüyor.

Kaynak:AA - Anadolu Ajansı

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Devletimiz ve milletimiz tek yumruk bu zorlukları atlatacaktırÖnceki Haber

Devletimiz ve milletimiz tek yumruk bu z...

Provokatif paylaşım yapan yüzlerce hesap yöneticisi tespit edildiSonraki Haber

Provokatif paylaşım yapan yüzlerce hesap...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!