Son gelişmelerden sonra Suriye’de ne olur?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Son gelişmelerden sonra Suriye’de ne olur?
Bu saatten sonra Türkiye, Şam ile tekrar diyalog kurabilir mi? Siyasette hele de hariciye politikalarında devletlerin ebedi düşmanları veya ebedi dostlukları yoktur. Devletlerin menfaatleri vardır. Türkiye’nin menfaatine hangisi münasip ise o çözüm yolu izlenmelidir

Sayın Doğu Perinçek’in geçen hafta Aydınlık gazetesinde çıkan ve ‘’Sayın Cumhurbaşkanımızın Yüksek Dikkatlerine’’ başlığı ile yazdığı makalesini dikkatle okudum. Okuduğumda, katıldığım ve katılmadığım hususlar olduğunu müşahade etmiştim. Bunu sayın Perinçek’in makalesinin yayınlandığı gün tartışırız demiştim ama fırsat olmamıştı. Geç de olsa bir kaç cümle ile üzerinde durmam lazım. Çünkü bu sorun için (Suriye sorunu) baştan beri en çok gayret sarfedenlerden biri Vatan Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek’tir.

Yazı gayet medeni ve devlet terbiyesine uygun bir üslupla sayın Cumhurbaşkanımıza hitabetle başlıyor ve devam ediyor sonuna kadar. Sonlarına doğru hafif bir istihza olsa da (Danışmanlarının sayın Cumhurbaşkanı’na yeterli bilgi vermedikleri gibi) nihayetinde sayın Doğu Perinçek bir muhalefet partisi lideri. O kadar olacak deriz.

DOĞU PERİNÇEK DİKKATE ALINMALI

Aslında gerek Vatan Partisi’nin kurumsal olarak gerekse Sayın Perinçek’in şahsi olarak Suriye hususunda çözüm önerileri kamuoyunca biliniyor. Ancak son zamanlarda Suriye’de sıcak müdahaleye girdiğimiz için bu sorunun çözümünde devletin önüne teklif getiren sayın Perinçek’in daha dikkate alınacağına inanıyorum..

Yazıda, sayın Perinçek ülkemizin Suriye’ye askeri müdahelesini ve terör örgütlerini bitirecek tüm askeri hamleleri desteklediğini ve tam bir vatansever duruşu sergilediği görülmektedir.

Sorunun çıktığı 2011 Mart’ından beri (ki o zaman kendisi FETÖ kumpası sebebi ile hapisteydi ) çözümün adresi olarak hep Şam ile görüşülüp anlaşılmasını savunmuştur.

Bunun yanında Rusya ve İran ile de dostane ilişkiler kurulup Suriye’de birlikte çalışılmasını ve ABD’nin Suriye’yi parçalamasının ancak bu yolla önüne geçilebileceğini belirtegelmiştir. Bu yazısında da bunu tekrarlıyor.

Peki, haksız mı çıktı sayın Doğu Perinçek? En son sayın Cumhurbaşkanımızın ‘’Münbiç ve Ayn el Arap’ta teröristlerin olmasına karşıyız... Suriye rejiminin orada olmasından niçin rahatsız olalım zaten bu toprakların sahipleri" diyince artık her şey belli olmuş oldu.

Öyle ya Türkiye defalarca belirttiği gibi (ki olması gerekende budur) Suriye nin toprak bütünlüğünü tanıyorsa, Suriye’de ( her ne sebeple olursa olsun Rusya ve İran’ın destekleri ile) mevcut Baas rejiminden başka Suriye de tam hâkimiyet sağlayabilecek başka bir güç yoksa... Bunun dışındaki her türlü çözüm kaosa sebebiyet verecekse, o zaman tıpkı FETÖ mevzuunda olduğu gibi yine Vatan Partisi ve onun tecrübeli Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek’in çözüm teklifi, görüşleri, bakış açısı haklı çıktı demektir.

SİYASETTE DEVLET MENFAATLERİ VARDIR

Peki bu saatten sonra Türkiye, Şam ile tekrar diyalog kurabilir mi? Bu tükürdüğünü yalamak demek değil midir? Asla. Siyasette hele de hariciye politikalarında devletlerin ebedi düşmanları veya ebedi dostlukları yoktur. Devletlerin menfaatleri vardır. Türkiye’nin menfaatine hangisi münasip ise o çözüm yolu izlenmelidir. Peki ne yapmalı Türkiye? 3.600.000 muhacire, mülteciye 40 Milyar dolar harcadı. Yüzlerce şehit verdi El Bab ve Afrin’de. Birkaç yüz veya birkaç bin şehit ve gazi de verebilir bundan sonra. ( Allah muhafaza) Fırat ın doğusunda -Şayet 120 saatlik verdiğimiz süre dolana kadar teröristler boşaltmazsa- istediğimiz güvenlik alanlarına sıcak müdahalemiz devam edecek çünkü.

Sonra Esad’la veya rejimle uzlaşılacak, zaten Esad rejimi af çıkardı. ÖSO veya yeni adı ile Suriye Milli Ordusu’da silah bıraksın veya ülke dışına çıkar yahut ülke içinde başka bir çözüm bulunur. ABD zaten Türkiye, Rusya ve İran’ın işbirliğine dayanamayarak çekilmek zorunda kalacak. Ve 2011 Mart öncesine dönülecek! Ha bu arada Kandil de beyaz bayrak çekecek ve PKK teslim olacak.

Türkiye’nin en büyük kazancı da PKK’nın bitmesi olacak.

 

Yazının tamamını okumak için tıklayınız....

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mardindeki terör operasyonuÖnceki Haber

Mardindeki terör operasyonu

Suriyelilerin sesi Barış Pınarı manşetiyle çıktıSonraki Haber

Suriyelilerin sesi Barış Pınarı manşetiy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!