Spor diplomasisine ayrı önem veriyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Spor diplomasisine ayrı önem veriyoruz

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Bakanlık olarak son yıllarda spor diplomasisine ayrı bir önem atfediyoruz. Uluslararası kurumlarla, 40'tan fazla ülkeyle spor temalı ciddi mutabakatlar imzaladık. '17'nci Spordan Sorumlu Avrupa Bakanlar Toplantısı'nı Türkiye'de gerçekleştirdik" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğu, Kurtuluş Savaşı Müzesi'nde (1'inci TBMM) 7'nci Tematik Kış Kampları kapsamındaki 'Diplomat Akademi Kampı'nın açılışına katıldı. Bakan Kasapoğlu, bakanlık yurtlarının dünyanın en güçlü yurt altyapısına sahip olduğunu belirterek, "Bu güç sadece bir sayı olarak değil, teknik bir altyapı olarak değil, donanım olarak değil; aynı zamanda sosyal anlamıyla, eğitimiyle, spor çalışmalarıyla birer yaşam alanı olarak güçlü bir altyapıdır. Biliyorsunuz pek çok spor etkinliğimiz var. Ulusal anlamda, bölgesel anlamda alanında yetkin isimlerle sizleri bir araya getiriyoruz. Kültür çalışmalarımız, müzik odaklı, sanat odaklı farklı çalışmalarımız oluyor. Bugün de tematik kampımızın açılışını gerçekleştiriyoruz. 7'nci Kamp Yılı'ndayız. Her yıl geliştirerek verimliliğini, birikimini yükselterek 15 farklı ilimizde 15 farklı temada bir heyecan söz konusu. Bugün başlayacak kampımız, 3 Şubat'ta sona erecek. Bu yıl arkeoloji, tarih, medeniyet, gastronomi, kış sporları, dijital iletişim, diplomasi, ekonomi, mühendislik, psikoloji, edebiyat gibi temalarımız var. Aranızda uluslararası ilişkiler öğrencileri var, kamu yönetimi öğrencileri var, siyaset öğrencileri var. Hepinizin diplomasiye, uluslararası ilişkilere ilgi duyduğunu biliyoruz. Bu 5 günlük süreç sizler için çok kıymetli olacak" diye konuştu.

'SPOR DİPLOMASİSİNE EĞİLİN'

Türkiye'de hem sporun yayılması hem de sporcuların başarılarının, performanslarının arttırılması yolunda bakanlık olarak pek çok çalışmaları olduğunu söyleyen Kasapoğlu, şöyle devam etti:

"Ülkemizin bir spor ülkesi olma yolundaki markasını belli bir noktaya getirdik. Bundan sonraki süreçte bu çıtamızı yukarılara taşıyacağız. Önceden Türkiye'nin temsilci dahi gönderemediği branşlar vardı. Türkiye'nin iddiası olduğu spor branşı, bir elin parmağını geçmezdi. 2022'de Türkiye, 51 farklı branşta 6 binden fazla uluslararası madalya kazandı. Türkiye'nin spordaki çıtasının ne kadar yükseldiğinin en yakın örneğidir. Kampımız diplomasi kampı belki; ama sporun her birinizin hayatında yer edinmesi gerektiğini vurgulamak istiyorum. Bakanlık olarak son yıllarda spor diplomasisine ayrı bir önem atfediyoruz. Uluslararası kurumlarla, 40'tan fazla ülkeyle spor temalı ciddi mutabakatlar imzaladık. '17'nci Spordan Sorumlu Avrupa Bakanlar Toplantısı'nı Türkiye'de gerçekleştirdik. Türkiye'nin spor diplomasisindeki kararlılığını göstermesi açısından önemli bir aşamaydı. Spor diplomasisine eğilmenizi tavsiye ediyorum."

Kaynak:DHA - Demirören Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Siyasi rüşvetlerle bizim işimiz yokÖnceki Haber

Siyasi rüşvetlerle bizim işimiz yok

Türkiye, artık yüksek teknolojili ürünlerin üreticisiSonraki Haber

Türkiye, artık yüksek teknolojili ürünle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!