Şu an sahada devam eden 20 milyar liralık yatırımımız var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şu an sahada devam eden 20 milyar liralık yatırımımız var
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul'umuzda son 20 yılda çevre ve şehircilik alanında 100 milyar liralık yatırımları tamamladık. Şu anda sahada devam eden tam 20 milyar liralık yatırım ile milletimize hizmet ediyoruz" dedi.

Beykoz Tokatköy Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni'nde konuşan Kurum, İzmir'de meydana gelen depremden etkilenenlere "geçmiş olsun" temennisinde bulunarak, ekiplerin depremin ilk anından itibaren sahada vatandaşların yanında olduğunu söyledi.

Son 20 yılda çevre ve şehircilik alanında 100 milyar lirayı aşkın yatırımlar yaptıklarını anlatan Kurum, sahada devam eden 20 milyar liralık yatırımın da sürdüğünü dile getirdi.

Kurum, İstanbul’da 2012 yılından bu yana 300 bini aşkın konutun dönüşümünü tamamladıklarını, Beykoz’da temeli atılan projenin ise 2 yıl içinde hak sahiplerine teslim edileceğini bildirdi.

"İşte bugün Beykoz’umuzda Tokatköy Mahallemizde sizlerle birlikte 776 yeni yuvamızın ve 47 dükkanımızın temellerini atmanın heyecanını yaşıyoruz." diyen Kurum, şöyle devam etti:

"Buradaki vatandaşlarımızın görüşlerini, gönül rızalarını aldık. Hemen projelerimizi hazırladık. Ardından hızlıca harekete geçerek konutlarımızın yapımına başlıyoruz. Tabii bu süreçte vatandaşlarımıza, herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için kira yardımlarımızı yapıyoruz. Söz verdiğimiz gibi tüm konut ve dükkanlarımızı inşallah 2 yıl içerisinde tamamlayarak siz değerli hak sahibi kardeşlerimize teslim edeceğiz.

Bakan Kurum: Şu an sahada devam eden 20 milyar liralık yatırımımız var

Beykozlu kardeşlerimizin bizden imar ve mülkiyet sorunlarına ilişkin talepleri vardı. Çavuşbaşı, Görele, Çengeldere, Fatih, Yavuz Selim, Baklacı, Çiftlik ve Gümüşsuyu ile İncirköy mahallelerinin imar planlarını onayladık. Buradan bir müjde vermek istiyorum. Bakanlığımızın yetki alanlarındaki bölgelerde imar planlarının yüzde 95’ini yıl sonuna kadar tamamlayacağız. İnşallah en kısa sürede Beykoz’da imar problemini tamamen çözeceğiz."

Kaynak:TRT Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gençlerimiz için devletimizin tüm imkanlarını seferber ediyoruzÖnceki Haber

Gençlerimiz için devletimizin tüm imkanl...

Ülke genelinde deprem tatbikatı farkındalığı artıracakSonraki Haber

Ülke genelinde deprem tatbikatı farkında...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!