TOKİ yapmamış olsaydı...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'li Gürsel Erol katıldığı programda partisinden ve muhalefet kanadından bir çok kişiye örnek olacak bir tavır sergiledi. Temiz siyaset nasıl yapılır? Sorusuna adeta örnek bir cevap oldu. Hükümetin bir önceki depremlerde yaptıklarını ve kısa sürede yapılan TOKİ konutlarını özellikle belirterek bu konutların önemini de belirtti.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, katıldığı bir programda hükümet hakkında övgü dolu ifadeler kullandı.

Merkezi Kahramanmaraş olan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Türkiye'de büyük bir yıkıma neden oldu. 110 kilometre kare alanı ve 11 ili etkileyen felakette, binlerce bina yıkılırken 44 binden fazla insan can verdi.

Devlet yapımı TOKİ evleri sapasağlam
Söz konusu mahiyeti büyük depremlerin ardından TOKİ'nin deprem bölgesindeki 134 bin konutu, depreme dayanıklı sistemler sayesinde zarar görmedi. Binalarda uygulanan "radye temel", "tünel kalıp taşıyıcı sistem", "yüksek beton dayanımı" gibi depreme karşı çözümler içeren sistemler sayesinde 133 bin 759 konutta herhangi bir yapısal hasar olmaması dikkat çekti.

CHP'li Gürsel Erol: Eğer TOKİ o 25 bin konutu yapmasaydı daha çok kaybımız olurdu
Habertürk'e konuk olan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, depremlerde büyük bir başarı sağlayan TOKİ konutlarına ilişkin övgü dolu ifadeler kullandı.

Erol, Elazığ depreminin ardından TOKİ'nin yaptığı konutlar olmasaydı, Elazığ'ın da Kahramanmaraş ve Hatay'la aynı acı kaderi yaşayacağını vurguladı.

Erol yaptığı açıklamalar ile muhalefetin sadece kötü eleştiri olmadığını da göstererek beğeni topladı. 
"Bu deprem 11 ilde oldu. Elazığ’ı da etkiledi. Ama 2020 yılındaki deprem Elazığ için müthiş bir şans oldu. 3 bina yıkıldı 37 can kaybı oldu. Ama arkasından TOKİ 25 bin konut yaptı. Eğer TOKİ o 25 bin konutu yapmamış olsaydı, ağır hasarlı ve orta hasarlı binalar yıkılmamış olsaydı, bugün bizim de daha çok can kaybımız olabilirdi. Ama TOKİ’nin yaptığı konutlarda mühendislik olarak bir başarısı var. İşin planlanması, ihale süreçleri, kabulleri bir süreç var."

Kaynak:Yeni Akit

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çin'in söylemleri ile yaptıkları birbirine çok farklıÖnceki Haber

Çin'in söylemleri ile yaptıkları birbiri...

Kahramanmaraş'ın içindeki KaramaraşSonraki Haber

Kahramanmaraş'ın içindeki Karamaraş

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!