Türkiye Kültür Yolu Festivalleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri
Masallar diyarı'ndan Kültür Yolu'na... Ülkemizin uluslararası marka değerini artırmayı amaçlayan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, masallar diyarı Kapadokya'dan başlıyor. 5-13 Ağustos tarihleri arasında yapılacak festivalde sergi, konser, söyleşi ve atölyelerden oluşan 300’den fazla etkinlik sanatseverlerle buluşacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği festivalde binden fazla sanatçı yer alacak.

ürkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak için hayata geçirilen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, bu yıl Nevşehir’de başlıyor. 5-13 tarihleri arasında Kapadokya Balon Ve Kültür Yolu Festivali’yle başlayacak festivaller dizisinin ilk durağı Kapadokya’da sergi, konser, söyleşi ve atölyelerden oluşan 300’den fazla etkinlik sanatseverlerle buluşacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği festivalde binden fazla sanatçı yer alacak. Festival süresince şehirdeki tüm müzeler saat 21.00’e kadar ziyarete açık.

FESTİVAL FOTOĞRAFLARI ÖDÜLLENDİRİLECEK

Dünyada eşi benzeri bulunmayan peribacaları ve rengarenk balonlarla adeta bir görsel şölenin yaşanacağı Kapadokya’ya yolu düşenler, 9 gün boyunca birbirinden farklı deneyimler yaşayacak. Festival, amatör ve profesyonel fotoğrafçılardan oluşan yüzlerce fotoğraf severin katılımıyla gerçekleştirilecek Fotomaraton ile başlayacak. Fotoğraf tutkunlarının, festivalde çektiği fotoğraflar, jüri tarafından değerlendirilecek. Seçilen eserlere toplam 156 bin TL ödül verilecek.

KAPADOKYA’NIN BALONLARI FESTİVALDE

Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali, daha önce İstanbul, Ankara, Çanakkale, Konya ve Diyarbakır’da düzenlenen Türkiye Kültür Yolları Festivalleri’nden farklı olarak ayrıca uluslararası balon etkinliklerine de ev sahipliği yapacak. Festivalin son 3 gününde sıcak hava balonu etkinlikleriyle Kapadokya semalarında renkli görüntüler oluşacak. Yurt dışından farklı tasarımlarda onlarca sıcak hava balonu festival çerçevesinde bölgeye gelirken, Kapadokya geceleri de Night Glow etkinlikleriyle ışıl ışıl olacak.

Kaynak:Yeni Şafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbul kocaman bir hapishaneye döner.Önceki Haber

İstanbul kocaman bir hapishaneye döner.

ABD esrar satışı için 40 milyon dolarlık hibe fonu ayırdıSonraki Haber

ABD esrar satışı için 40 milyon dolarlık...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!