Türkiye'yi üretim ve ihracat üssü konumunda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye'yi üretim ve ihracat üssü konumunda
Ticaret Bakanı Bolat: ABD'li yatırımcı firmalar Türkiye'yi üretim ve ihracat üssü olarak konumlandırdı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin ticaret ve yatırımlarda temel vizyonunun, dijital ve yeşil dönüşümü tamamlayarak rekabet gücü yüksek bir üretim ve ticaret üssü haline gelmek olduğunu, bu doğrultuda ABD'li yatırımcıları önemli bir ortak olarak gördüklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından 13. Türkiye Yatırım Konferansı kapsamında düzenlenen yuvarlak masa toplantısında iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.

 

Toplantıya katılan Ticaret Bakanı Bolat, burada yaptığı konuşmada, dünya ticaretinin neredeyse durma noktasına geldiği, Türkiye'nin yıkıcı ve ağır depremle mücadele ettiği mevcut dönemde bile ülkenin ilk çeyrekte yaklaşık yüzde 3,9, ikinci çeyrekte ise yüzde 3,8 büyüme katettiğini söyledi.

Bolat, ekonomik büyümenin temelinde, üretim, yatırım ve ihracatı özendiren, tüm regülasyonlarını, kurumlarını bu iki öncelik üzerine oluşturan bir yönetim anlayışının ve güçlü liderliğin olduğunu belirtti.

"ABD'li şirketlerin ülkemize son 20 yılda göstermiş olduğu ilgi dikkat çekici"

Türkiye'de faaliyet gösteren uluslararası şirketlerin sayısının 2002 yılında 6 bin civarındayken bugün 80 bini aştığını belirten Bolat, şunları kaydetti:

"Bu noktada ABD'li şirketlerin ülkemize son 20 yılda göstermiş olduğu ilgi özellikle dikkat çekicidir. ABD'li yatırımcı firmalar, Türkiye'yi bir üretim ve ihracat üssü olarak konumlandırmış ve Türkiye'mize 14,5 milyar dolarlık yatırım yapmışlardır. Bu minvalde Hollanda'dan sonra en büyük dış yatırımcı ülke olan ABD'li firmalardan 2 bin firma Türkiye'de 110 bin kişilik istihdam sağlamıştır."

 

Bolat, dijital ve yeşil dönüşüme dönük yatırım alanları dahil olmak üzere Türkiye'nin jeostratejik konumu, gelişmiş üretim kabiliyetleri, uluslararası serbest ticaret ağları, donanımlı ve vasıflı iş gücüyle, çok uluslu şirketler için tedarik zinciri ve tedarik kanallarını çeşitlendirme anlamında güçlü bir ortak olduğunu vurguladı.

Bakan Bolat, "Türkiye'nin ticaret ve yatırımlarda temel vizyonu, dijital ve yeşil dönüşümü tamamlayarak rekabet gücü yüksek bir üretim ve ticaret üssü haline gelmektir. Bu anlamda ABD'li yatırımcıları da önemli bir ortak olarak görüyoruz." diye konuştu.

Kaynak:Yeni Şafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karabağ tamamen özgürÖnceki Haber

Karabağ tamamen özgür

CHP İzmir’de eş-dost listesiSonraki Haber

CHP İzmir’de eş-dost listesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!